Konya SMMMO'dan mükelleflere uyarı

Konya SMMMO'dan mükelleflere uyarı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, 6111 Sayılı yasa ile yapılandırma kapsamına giren Kasa ve Ortaklar cari hesabı ile stok affı için son başvuru'nun 30 Hazira

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, 6111 Sayılı yasa ile yapılandırma kapsamına giren Kasa ve Ortaklar cari hesabı ile stok affı için son başvuru'nun 30 Haziran 2011 tarihine kadar yapılması gerektiğini hatırlattı.
SMMMO Başkanı İsmail Turan, vergi ve prim borçları olmak üzere kamuya olan borçlarını yapılandırılmak isteyenler için sürenin 31 Mayıs 2011 tarihinde sona erdiğini anımsattı. Konuyla ilgili olarak kamuoyunun detaylı şekilde aydınlanması için gerekli bilgilendirme çalışmalarını yaptıklarını belirten Turan, "6111 Sayılı yasa ile yapılandırma kapsamına giren Kasa ve Ortaklar cari hesabı ile stok affı için son başvuru'nun 30 Haziran 2011 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Mükelleflerimizin bu konuda çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Zira bu kapsamlı yapılandırma şansı uzun süre tekrarlanmayacaktır. 30 Haziran 2011 tarihinde sona erecek olan konulara değinmek gerekirse; Stok beyanı ile ilgili olarak, Mal, makine, teçhizat ve demirbaşlar yer almaktadır. Şöyle ki; kayıtlarda yer almayan ancak işletmede var olan emtia, demirbaş, teçhizat, makineler ile kayıtlarda yer aldığı halde işletmede olmayan emtia ile ilgili olarak düzeltmeler yapılandırma kapsamı içinde yapılabilecektir" dedi.
Turan, "Kasa ve Ortaklar Cari Hesabı için 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle şirketlerden ortakların çektikleri paralar veya belgeleyemedikleri giderler nedeniyle ortaklar cari hesabında biriken veya kasada kayıtlı ancak fiilen olmayan paralarla ilgili düzeltme yapılabilecek (Söz konusu tutarların 31.12.2010 tarihli bilançoda yer alması zorunluluğuna dikkat edilmelidir). Bunun için ise %3 oranında vergi ödenmesi yeterli olacaktır. Mükelleflerimizin yapacakları düzeltmelerle birlikte yeni Türk Ticaret Kanunu'na da hazırlıklı hale gelecekler ve geleceğe daha güvenli bakacaklardır.
Yapılandırmanın son bölümü olan Kasa ve Ortaklar hesabı ile Stok beyanı konusunda mükelleflerimizin gelecekte sıkıntı yaşamaması için bir an önce gerekli işlemlerini yapmaları gerekmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.