Konya Şekerspor'da sessizlik

Konya Şekerspor'da sessizlik

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında yapılacak açıklamalar konusunda olağan genel kurulu bekleyen Konya Torku Şekersporda kongre sonrası başlayan sessizlik devam ediyor

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında yapılacak açıklamalar konusunda olağan genel kurulu bekleyen Konya Torku Şekerspor’da kongre sonrası başlayan sessizlik devam ediyor. Yapılan kongre sonrasında Şekerspor ile Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Konyaspor arasındaki birleşme sürecinin başladığı belirtilmişti, ancak konu ile ilgili resmi açılamalar henüz yapılmadı. Şekerspor’un kongresinde alınan karar sonucu birleşme çalışmalarının startını veren her iki kulüp yöneticilerinin kulis çalışmalarını bugün tamamlayacağı ve yarın bir araya gelerek tarihi süreci neticeye kavuşturmaya çalışacakları gelen haberler arasında.

Yapılan kongrede Kulüp Başkanı Yavuz Erence, güven tazeledi ve yeniden başkanlığa seçildi. Daha önceden yapılması planlanan yönetim kurulu sayısının artışı ise yapılmadı. Kongre öncesinde kurulda bulunan 13 kişilik yönetim sayısı aynı şekilde görevlerine devam ediyor. Erence’nin başkanlığında oluşan yönetim listesi ise şöyle: Dede Ülker, Muhterem Küçüktongur, Fahrettin Cankurt, Abdullah Kocabaş, Mehmet Çınar, Mehmet Loraslı, Semih Namal, Kamil Çomak, Tarhan Ünlüer, Fatih Hıdıroğlu, Doğan Akın ve Necati Batı.

Öte yandan kongre sürecinde çıkan birleşme kararı nedeni ile transfer listesinin flaş isimlerinin ise durumu belirsizliğini koruyor. Birçok kulübün transfer listesinde yer alan futbolcuların durumları yapılacak olan birleşim toplantılarının neticelerine göre şekillenecek. Süper Lig kulüplerinin gözdesi Ömer Ali Şahiner’in de durumu önümüzdeki hafta içinde belli olacak. Transferlerin görüşmeler sonrasında netlik kazanması beklenirken bazı isimlerle görüşüldüğü ve prensip anlaşmasına varıldığı gelen haberler arasında. Şekerspor’un Ünyespor’dan sağbek Taner Arı ile her konuda anlaşırken, resmi imzaların gelecek günlerde atılması bekleniyor. Yeşil beyazlılar kaleye takviye yapmanın peşinde.

Akın Vardar ile temaslarını sürdüren ve takımda kalmasını arzulayan yeşil beyazlılar, eski kalecileri Ziya ile de görüşmelere başladı. İki kalecinin birbirinin alternatifi olmayacağını, iki file bekçisinin de kadroya katılarak kale noktasında sıkıntı yaşamak istemediği belirtilen Şekerspor’da Ziya ile temaslar devam ediyor. Konya Torku Şekerspor kalesinde yaşanan sıkıntılar sonrasında bir anda kendini 1. Kaleci olarak bulan yeşil beyazlıların genç file bekçisi Ahmet Sabri Fener’e ise Bank Asya 1. Lig takımlarının talipli olduğu iddia edildi.

Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen birliktelikte tarihi bir dönemece gelindi. Şehrin iki önemli kulübü Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor yakın bir tarihte birleşme kararı alacak. Birleşme sürecinde ilk adım Konyaspor’un adının değişmesiyle atılacak. Yeşil beyazlılar uzun süredir kendisine bir isim sponsoru arıyordu.  Bu noktada çeşitli firmalarla görüşen ancak istediği teklifi alamayan yönetim Konya Şeker yönetimiyle yaptığı temasların olumlu geçtiği öğrenildi. Buna göre Konyaspor gelecek sezonda ligde Torku Konyaspor ile mücadele edecek. Konya Şeker’in bu isim sponsorluğu neticesinde Konyaspor’a 3 milyon lira isim sponsorluğu bedeli ödeyeceği iddia edildi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.