Konya Şeker bir tesis yaptı, üretim üç kat arttı
Ülkemizin en önemli sorunu yerli üretimin istenen seviyede olmaması. Toplumun ve yetkililerin tamamı üretimin teşvik edilmesi gerektiğini sürekli olarak gündeme getiriyor.
İşin aslı yaşanan krizin asıl sebebinin yerli üretimin azalması olduğu artık biliniyor. Bu durumun farkında olan Milli markamız Konya Şeker, ısrarla üretmeye devam ederken, üretimi de teşvik ediyor.
DEVLET KORUMALI ve TEŞVİK ETMELİ
Devlet yerli markalarımızı ve ürünlerini koruma altına almalı, yerli üretim ve üreticileri de teşvik etmeli. Aksi takdirde yerli ve milli yatırımcılarımız yavaş yavaş üretimden çekilmek zorunda bırakılıyor.
Bunun sonucu olarak da, yaşanan sıkıntılar daha da had safhaya çıkararak Ülkemizi dışarıya bağımlı hale getirir ki, asıl felaket işte o zaman başlar.
KONYA ŞEKER BAŞARIYOR
Yerli üretimi gerçekleştirerek, bunun yanında üreticiyi de destekleyip, üretimin her geçen gün artırılmasında Konya Şeker 100 binden fazla insanın evine ekmek götürmesine vesile oluyor.
Seydişehir-Çumra-Karapınar-Altınekin-Hadim-Derbent-Cihanbeyli gibi ilçelerde insanlar Torku sayesinde ürünlerine çok iyi fiyata alıcı bulduğu gibi ürün yelpazesini de genişleterek üretimlerini artırıyor.
Ama en dikkat çeken nokta ise Konya Şeker ciddi oranda istihdam oluşturıyot. Ülkemizin son yıllarda kanayan yarası olan köyden kente göçü de önleyerek sosyal bir sorumluluğu da yerine getirmiş oluyor.
BİR TESİS İLE ÜRETİM ÜÇE KATLANDI
Konya' da kurduğu tesisle alım garantili patates üretimini teşvik eden Konya Şeker A.Ş. il genelinde patates üretimi yaklaşık 3 katına çıkmardı.
Bakın Konya Şeker neler yaptı;
“2018 yılında üreticiden 102 bin ton patates alımı gerçekleştirdi.
Patatesi sözleşmeli ektiren Konya Şeker, 2018 yılında üreticiye patates için toplamda 75 milyon 549 bin 288 lira ödeme yaptı.
Patates üreticisine 2018 yılı bedellerinin tamamı ödedi. 2019 yılının sözleşmeleri için de üreticilerle görüşmelere başladı.
Konya Şeker'in gerçekleştirdiği ve patatesi işlemeye yönelik sanayi yatırımlarının tarımsal üretime etkisi ise istatistiklere yansıdı.
Üretici 222 bin 75 ton üretirken, 2017 yılında 567 bin 76 ton patates üretti.
ÜRÜNLERE ALIM GARANTİSİ
Üreticinin en büyük sıkıntısı malına Pazar bulamamasıdır.
İşte Konya Şeker, 2008 yılında üretime başlayan Seydibey Tarım Ürünleri Entegre Tesisinde sürekli kapasiteyi artıran yatırımlar yaptı.
Bunun sonucu olarak da, patateste büyük alıcı olarak pazara girdi. Konya'nın patates üretim merkezlerinden biri olmasını ve patates için pazar oluşmasını sağlayarak bölgede alımını yaptığı ürünün daha da fazla üretiminin gerçekleşmesini sağladı.
Kurduğu tarımsal sanayi tesisleriyle üretimin ve üreticinin yanında yer alan Konya Şeker, bir yandan bölge üreticilerinin ürettiği ürünlere alım garantisi getirirken diğer yandan da köyden kente göçü önledi.
Bunun sağlanmasının ardında şüphesiz Recep Konuk ve ekibi var. Tebrik ve teşekkürü fazlası ile hak ediyorlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.