Konya Sanayi Odası ADASO'nun konuğu oldu

Konya Sanayi Odası ADASO'nun konuğu oldu

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından Adana Sanayi Odasına (ADASO) yapılan ziyarette, iki kentin önemli sanayi altyapısı ve potansiyeline sahip olduğu, ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından Adana Sanayi Odası’na (ADASO) yapılan ziyarette, iki kentin önemli sanayi altyapısı ve potansiyeline sahip olduğu, ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği belirtildi.
ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ile görüşen KSO Tahir Büyükhelvacıgil, Konya’nın önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu, vizyonunu 2023 yılına taşıyacak 12 güçlü sektör bulunduğunu bildirdi. Büyükhelvacıgil, bilginin paylaştıkça güzelleştiğini ve zenginleştiğini belirterek, “Birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyler var” dedi.
Konya Sanayi Odası’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, komşu kentlerin birbirinin rakibi değil tamamlayıcısı olması gerektiğini vurgulayarak, ilişkilerin geliştirilmesinin kent ekonomilerine büyük yarar sağlayacağını söyledi.
Sürenkök, sektörel sanayi siteleri uygulamasının en iyi örneklerinden birinin Konya’da bulunduğunu belirterek, “Önümüzdeki günlerde Konya’daki sitelerde incelemelerde bulunacağız. Sanayi siteleri uygulamasında Konya’yı örnek alacağız” diye konuştu.
Sürenkök’ün Adana Sanayi Odası Tarihi kitabı, Büyükhelvacıgil’in de Semazen biblosu ve Konya’yı tanıtan kitap hediye ettiği ziyaretin ardından Konya Sanayi Odası heyeti onuruna verilen yemeğe, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü katıldı.
Ziyarette, ADASO Başkan Yardımcıları Hüseyin Sayar ve Süleyman Gerdan, Yönetim Kurulu üyeleri Kamerhan Dıblan, Fırat Karalı, Erol Kavlak, Kurtuluş Kaynak ve Zeki Bengül ile KSO Başkan Vekili Tahir Şahin, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Ali Acar, Bozkurt Çağlayan, Ömer Saylık, Mehmet Çolak ve Rıfat Hekimoğlu hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.