Konya halkı toplu ulaşımda sıkıntı mı yaşıyor?

Konya halkı toplu ulaşımda sıkıntı mı yaşıyor?

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüsleri, arıza vermeye devam ediyor. Arızanın yanı sıra, araç yetersizliği de soğuk kış günlerinde vatandaşı mağdur ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüsleri, arıza vermeye devam ediyor. Arızanın yanı sıra, araç yetersizliği de soğuk kış günlerinde vatandaşı mağdur ediyor. İddialara göre çok sayıda halk otobüsü, arızalı olduğu için kullanılamaz halde bekletiliyor. Araç sayısının yetersizliği, otobüslerin sürekli arızalanması özellikle sabah ve akşam saatlerinde vatandaşların uzun süre soğukta beklemesine sebebiyet veriyor. Pek çok otobüs hattında yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar duraklarda uzun süreler beklemek zorunda kalıyor. Konya halkı, bazı hatlarda araç ve sefer sayısının artırılmasını Büyükşehir Belediyesi'nden talep ediyor. Vatandaşlar taleplerini sosyal medya hesapları üzerinden Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları veya Başkan Uğur İbrahim Altay’ın sosyal medya hesaplarına yazarak dile getiriyor. Pek çok Konyalı vatandaş otobüs seferlerinin ve araç sayısının artırılmasını istiyor. Bazı vatandaşların yaptığı paylaşımlarda sabah ve akşam saatlerinde otobüslerin dolu olduğu için kendilerini almadığı da yazıyor. Bazı vatandaşlar ise yeni hatların açılması gerektiğini dile getiriyor.

adsiz-003.jpg

TOPLU ULAŞIMI SIKINTIYA SOKACAK BOYUTTA DEĞİL”

Konya Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Büyükşehir tarafından “Belediyemize ait araçlarımızda her araçta olabileceği gibi zaman zaman arızalar yaşanabilmektedir” denildi. Yüzbinlerce kilometre yapan araçların arıza ve periyodik bakımlarının tesislerde en kısa sürede yapıldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu arızalar ve bakımlar toplu ulaşımı sıkıntıya sokacak boyutta değildir ve hemen müdahale edilerek çözülmektedir. Kış aylarında da hava şartlarından dolayı bazı seferlerde gecikme yaşanabilmektedir. Bunları en aza indirmek için ekiplerimiz sürekli görev başındadır. Hemşehrilerimiz yoğun kullanımına göre değişebilen sefer saatleri ATUS üzerinden takip edebilirler.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum