Konya Etiyopya pazarına girmek istiyor

Konya Etiyopya pazarına girmek istiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, öncülüğünde Etiyopya'ya giden bir Konyalı iş adamı, bu ülkeye tarım makineleri ihracatı yapmak için görüşmelerde bulunacak.

Geçen ay KTO'da Etiyopya pazarı hakkında bilgi alan tarım makineleri üretimi yapan 5 firmanın yöneticisi, Hüseyin Üzülmez başkanlığında iş gezisi için bu ülkeye gitti. 
Geziyle ilgili açıklama yapan Üzülmez, Etiyopya'nın tarım makineleri konusunda çok önemli bir pazar olduğunu ifade etti. 
Etiyopya Hükümeti'nin, tarımı güçlendirmek için çalışma başlattığını ve tarım sanayisinde önde olan Konyalı firmaları ülkelerine davet ettiğini ifade eden Üzülmez, bu çerçevede Konyalı firmalara Etiyopya ile ilgili seminer verdiklerini ve bu ülkeye bir gezi düzenlediklerini bildirdi. 
Etiyopya Başbakanı'nın yanı sıra, Etiyopya tarımına yön veren önemli isimlerle görüşmeler yapacaklarını ifade eden Üzülmez, şunları kaydetti: 
''Ayrıca Etiyopya Tarım Bakanlığı'nın organizasyonuyla burada kullanılan tarım aletlerini yerinde görme imkanı bulacağız. Bu ülkeye tarım makineleri ihracatında Dünya Bankası da katkı sağlıyor. Etiyopya toprak olarak Türkiye'nin üç katı büyüklüğünde bir tarım ülkesidir. Fakat teknolojileri yeterli değil. 
Biz 1950 yılından sonra tarımda başlattığımız atılımla kazandığımız tecrübe sayesinde sektör olarak gelişim içindeyiz. Bu çalışmamızla Konya tarım makineleri sanayisi sektörüne 10 milyar dolarlık bir iş alanı açmış olacağız.'' 
Etiyopya'ya ihraç edilecek tarım makinelerinin yüzde 50'lik kısmının peşin ödeneceğini, geriye kalan yüzde 50'lik kısmının da iki yıl taksitlendirileceğini anlatan Üzülmez, tarım makineleri üretimi yapan firmaların bu ticaretten olumsuz etkilenmemeleri için Eximbank'ı da projeye ortak ettiklerini belirtti. 
Taksitin yüzde 50'lik kısmını Eximbank kaynaklarından kullanılması için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Üzülmez, şöyle devam etti: 
''Oda olarak bu projeye sahip çıkıyoruz. Gereken adımları atarak, tarım makinelerinin ihraç edilmesi için yol göstermeye devam edeceğiz. Etiyopya pazarının ekonominin durgun olduğu bir dönemde tarım makineleri üretimi yapan firmalarımız için olumlu sonuçlar getirmesini diliyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.