Konya, değerlerine sahip çıkmalı

Konya, değerlerine sahip çıkmalı

Konya, değerlerine sahip çıkmalı

Konya Ticaret Odası (KTO) Meclis Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AKP Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ve odalar ile borsaların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Meclis toplantısının ardından kürsüye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin ekonomik ve sosyal durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye ölçeğinde Konya’nın genel durumuyla ilgili de değerlendirme yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya’nın değerlerine daha çok sahip çıkması gerektiğini, bunun da tescille mümkün olduğunu dile getirdi.

KONYA TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Konya’yı gittiği her yerde Türkiye’ye örnek gösterdiğini söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Konya’yı örnek gösteriyorum çünkü, Konya sanayisi ile, ticareti ile, ekonomisi ile, siyaseti ile birlik ve beraberliği en üst düzeyde sağlayan ender illerimiz arasında ilk sıralarda yer alıyor. Konya’nın bu başarısında Valiliğin, belediyelerin, milletvekillerinin, odaların ve borsaların büyük katkısı var. Ticaretimizin içinden gelmiş bir isim olan KTO eski Başkanı Hüseyin Üzülmez mecliste Konya’yı temsil eden isimler arasında yer aldı. Hüseyin Üzülmez de Konya’nın değerlerine sahip çıkacak, Konya’nın meselelerinin çözümünde ciddi çözüm önerileri sunacaktır” diye konuştu.

SANAYİNİN DE BAŞKENTİ OLACAK

Konya’nın tarımın başkenti olarak bilindiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Konya, bununla sınırlı kalmayıp sanayi ve ticaret alanında da başkent olacaktır. Başkente yakışacak olan da her alanda kendisini göstermektir. Konya’nın ciddi bir sanayi, tarım, ticaret, ve turizm potansiyeli var. Bu potansiyel Konya’nın reklamıdır. Konya büyük bir hazinenin üstünde oturuyor. Hz. Mevlana’nın olması dahi bu potansiyelin harekete geçirilmesi noktasında Konya için büyük bir sorumluluktur. Şimdi Konya yeni bir işi daha geliştiriyor. Ankara ve Eskişehir hızlı trenle 70 dakikaya düşecek. Bu, Konya sanayisinin, turizminin gelişmesine de büyük katkı sağlayacak. Önemli olan bu değerlere sahip çıkabilmektir” ifadelerini kullandı.

DEĞERLERİMİZİ TESCİLLEMELİYİZ

Türkiye’nin birçok yerinde yerel ürünlerin tescillendiğini ve düzenlenen fuarlarda büyük tanıtım olanakları bulduğunu söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Konya’nın bu yönde büyük bir eksiğinin olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “Konya’da etliekmekten fırın kebabına, bamya çorbasından höşmerime kadar gıda üzerine birçok yerel ürün var. Bunlar arasında tescilli olan sadece Akşehir’in kirazıyla etli düğün pilavı bulunuyor. Yerel ürünlerimizi bir an önce tescillemeliyiz. Aksi halde bu ürünleri de başkalarına kaptırabiliriz” dedi.

KONYA’NIN 7,4 MİLYAR TL MEVDUATI VAR

Konya’ya gelmeden önce bir inceleme yaptığını ve Konya’nın ne kadar parası olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Konya’nın 7,4 milyar dolarlık bir mevduatı olduğunu gördüm. Bu rakam, Konya’daki ekonominin canlılığını gösteriyor. Fakat bu canlılığın yeterli olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. Bize yeni pazarlar lazım. Bildiğimiz sadece iki pazar var. Birisi Avrupa diğeri Ortadoğu. Amerika, Meksika, Hindistan ve Çin gibi ülkeler aslında bizim için büyük bir pazar payına sahip. Sanayicimiz artık gözünü açmalı” dedi.

LOJİSTİK MERKEZ BİR AN ÖNCE KURULMALI

Konya’nın ihracat performansını artırmasının yanında önemli olan diğer sorununun da lojistik merkez olduğunu dile getiren Rifat Hisarcıklıoğlu, “Lojistik meselesi en kısa sürede çözülmelidir. Konya’nın kıyıya rahat ulaşması sağlanmalıdır. Mersin Limanı, Antalya Limanı gibi limanlarla doğrudan bağlantımız olmalıdır. Çünkü bu sayede Konya, kabuğunu sıyırmış olacaktır” diye konuştu. İşsizlik ve istihdam sorununa da değinen Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’deki birçok ilde olduğu gibi Konya’da da sanayicimizin önemli sorunları arasında kalifiye eleman sorunu vardır. Bir taraftan kalifiye eleman aranırken, diğer taraftan da işsizliğin ne kadar yüksek olduğundan bahsedilmektedir. Kalifiye eleman yetiştiren kurslara kesinlikle katılım sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, rahmet ve bereketin birlik ve beraberlikle geleceğini dile getirerek sözlerini tamamladı.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.