Konya Çimento, Ladike Hazır Beton Tesis kurdu

Konya Çimento, Ladike Hazır Beton Tesis kurdu

Konya Çimentonun Ladikde Hazır Beton Tesisi faaliyete başladı

Konya Çimento Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Gözen, Ladik, Sarayönü ve Kadınhanı bölgelerindeki hazır beton talebini karşılamak için bu tesisi kurduklarını belirtti. Ahmet Gözen, Ladik Hazır Beton Tesisi ile önceden hazır beton tedarikinin zor ve maliyetli, hatta elle dökümle ihtiyacının karşılandığı bölgeye, hazır beton tesisi açılarak pazarda talebin daha ekonomik ve uygun şartlarda karşılanacağını ifade etti. İnşaat sektörünün vazgeçilmezi olan hazır betonu her pazara ulaştırabilmek için gayret gösterdiklerini vurgulayan Gözen, halen  Konya, Meram ve Karaman olmak üzere ilçelerle beraber İç Anadolu Bölgesi’nde 17 adet, Akdeniz Bölgesi’nde de Alanya, Manavgat, Serik, Elikesik ve Mersin olmak üzere 5 adet hazır beton tesisi ile faaliyete devam ettiklerini kaydetti.

Önceki yıllarda yalnızca 19 ili kapsayan ancak 1 Ocak 2011 yılında 81 ili kapsayan yeni Yapı Denetimi yasası ile Konya, Karaman ve ilçelerinin de bu kapsamda olduğunu dile getiren Gözen, bunun için de hazır beton tesislerinin sektörüne hizmet etmesindeki gerekliliğini vurguladı.

Gözen şunları söyledi: “Bildiğimiz gibi yapı denetimi; binaların temelinden ve projesinden başlayarak, anahtarının teslim edileceği ve iskânının alınacağı süreye kadar, tüm kontrollerinin yapıldığı bir sistemdir. 2001 yılında 19 pilot ilde uygulaması yapılan yapı denetim sistemi, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Türkiye”nin bütün illerinde uygulamaya geçmiştir. Beton sınıfların yükselmesi ile birlikte proje boyutları ve beton talepleri artmıştır. Konya Çimento Hazır Beton olarak bu tür taleplere cevap vermek için gerekli tüm önlemler alınmış olup, laboratuar çalışmaları ile desteklenmiştir. Ayrıca proje bazlı mobil santraller kurulup büyük çaplı projelere hem ekonomik hem de uygun kalitede yerinde cevap verilmektedir.” Gözen, bir açıdan firmalara bir müşteri gibi değil çözüm ortağı olarak yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.