Konya birlik içerisinde büyüyecek

Konya birlik içerisinde büyüyecek

Konya Ticaret Borsasının aylık meclis toplantısında Borsa Meclis Başkanı Hüseyin Çevik, Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ve KTB Meclis üyeleri ile bir araya gelen 24.dönem Ak Parti Konya Mi

Konya Ticaret Borsasının aylık meclis toplantısında Borsa Meclis Başkanı Hüseyin Çevik, Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ve KTB Meclis üyeleri ile bir araya gelen 24.dönem Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez gündemdeki konuları ve Konya’nın geleceğini değerlendirdi.

Konya Ticaret Borsası aylık meclis toplantısına katılan Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Konya’nın gelişimi için birlik ve beraberlik içerisinde ortak çalışmanın önemini vurguladı.

Konya Ticaret Borsası’nın bölgenin tarımsal ve ekonomik kalkınmasının yanı sıra sosyal olarak da gelişmesine büyük katkı yaptığını belirten Hüseyin Üzülmez, tahıl ambarı olarak anılan Konya’nın, hızla gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisindeki yerini yükseltmesi gerektiğini, bunun için ise ekip çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Üzülmez, ‘Konya sanayicisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle, belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, borsa ve odalarıyla oluşturduğu ortak akılda buluşup doğru hareket etme potansiyeliyle önündeki engelleri kaldırmıştır. Konya’nın dünya standartlarında bir şehir olması için il teşkilatımız ve milletvekilleri olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Türkiye’nin Çin’in ardından Dünya’da en fazla ekonomisi büyüyen ülke olma başarısını gösterdiğini söyleyen Üzülmez, “Türkiye’nin her yıl en az yüzde 7’lik bir büyüme ortalaması yakalaması halinde Avrupa’yı yakalayacağız. Türkiye’nin hedefleri büyük. Konya’nın da kapasitesi büyük. Türkiye buğday ihtiyacının büyük bir kısmını Konya’dan karşılıyor. Uygun iklim şartları ve toprak özellikleriyle, ürün yelpazesinin genişliği ve bilinç düzeyi yüksek üreticisiyle Konya tarımsal ekonomide söz sahibidir. Hükümetimizin de Konya için hayal denilen hızlı treni hizmete açması şehrimizi ekonomik ve kültürel anlamda cazibe merkezi yapmıştır. Konya fırsatları iyi değerlendirmelidir” dedi.

“GELİŞİMİN ANAHTARI SİVİL ANAYASA”

Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Çevik,  iş aleminin içinden gelen ülke ve Konya sorunlarına hakim olan Hüseyin Üzülmez ile Konya’nın 2023 vizyonu için devam eden ve yapılabilecek projeleri, kent sanayisini, tarımını ve gündeminin değerlendirildiğini belirterek, “Son zamanlarda dünya ekonomik durumu ve yakın coğrafyamızda yaşanan olaylara bakıldığında Türkiye’nin ne kadar iyi ve doğru yolda olduğunu görmekteyiz. Ekonomik ve bölgesel etkinliğimizin artarak devam etmesi için kaliteli bir demokrasiye olan ihtiyaç karşılıklı olarak dile getirilmiştir. Kaliteli bir demokrasi ekonomik, sosyal ve siyasal olarak gelişmemiz için vazgeçilmez bir değerdir. Türk özel sektörün önünü açacak ve sosyal gelişmeyi hızlandıracak sivil bir anayasa isteğimiz devam etmektedir. Türkiye ortak akıl ile kendini dünyada lider ülke yapacak sivil anayasayı iç dinamikleriyle ve birikimleriyle yapacaktır. Bu konuda elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesi gerekir” diyerek, Hüseyin Üzülmez’e Konya’nın gelişimi açısından son derece önemli olan ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Konya Ticaret Borsası’nda son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Üzülmez, çok değerli görüşlerle birlikte Ankara’ya döneceğini belirterek, KTB Meclis Başkanı Hüseyin Çevik, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ve KTB Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek KTB’den ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.