Konya bağımlılığa karşı

Konya bağımlılığa karşı

Yeşilay Konya Şubesi Yönetim Kurulu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ve Meram ile Karatay Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Konya'nın bağımlılığa karşı verdiği mücadeleden bahsedildi


 

Yeşilay’ın Konya’da faaliyet gösteren danışmanlık merkezi  YEDAM ve  yeni projeler konusunda görüşmelerde bulunuldu. Ayrıca Yeşilay Konya Şubesi Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile faaliyet gösteren, sürdürülebilir bir Rehabilitasyon Merkezinin Konya’ya kazandırılması konusunu da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile değerlendirdiler.   Bu kapsamda 10  bin metrekarelik bir alanın Rehabilitasyon Merkezine tahsis edilmesi için çalışmaların yapılması konusunda  karar alarak projeyi başlattılar.

FAYDALI BİR TOPLANTI OLDU

Alkol ve madde ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı olan, aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekleyen Konya YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) faaliyetleri ile ilgili de Büyükşehir Belediye Başkanına bilgi verildi. Ayaktan ve ücretsiz danışmanlık hizmeti veren  ve merkezi konumu ile de kolaylıkla ulaşılabilen YEDAM’ın, kurulduğu günden bu yana alkol ve diğer bağımlılıklardan uzaklaşmanın yanısıra tedavi sonrası sosyal yaşama uyum  konusunda bilgi ve yardım talep eden pek çok kişi ve aileye destek  verdiği ve faaliyetlerinin artarak devam edeceği bildirildi. Gerek telefonla yapılan  gerekse  yüzyüze gerçekleştirilen ve gizlilik esasına dayanarak  yürütülen görüşmeler ile Konya’da  psikolojik ve sosyal destek verilen bağımlı ve ailelerin sayısı , bağımlı bireyler ve bu durumdan etkilenen ailelerinin YEDAM’dan aldıkları destek ile yaşam kalitelerinin nasıl iyileştiği ve bu faaliyetlerin topluma sağladığı faydalar konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu. Dr. Büyükhelvacıgil sağladıkları  katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’a şükranlarını iletti.

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞMALIYIZ

Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Yeşilay Konya Şubesi Yönetim Kurulu ve Konya YEDAM ekibi ile Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaretinin ardından Karatay Belediye Başkanı  Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş  ile de görüşmeler geçekleştirdiler.  Görüşmelerde YEDAM Danışmanlık merkezlerinin  Karatay ve Meram ilçelerinde de açılarak daha geniş  kitlelere ulaşması gerektiği, ailelere ve gençlerimize bağımlılıklar konusunda verilecek  hizmetlerin artırılmasının sağlayacağı faydalar konusu özellikle vurgulandı.   Bu konuda en kısa sürede çalışmaların yapılması ve  projenin desteklenmesi  konusunda karşılıklı görüş birliği oluşturuldu. Yeşilay’ın yeni projeleri ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Dr. Büyükhelvacıgil’e desteklerini ileten ve çalışmalarından dolayı tebrik eden Karatay ve Meram Belediye Başkanlarına teşekkür edilerek ziyaretler tamamlandı.

 

img_9647.jpgmeram-bld.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.