Konu 'Efendimiz'se herkes destekliyor

Konu 'Efendimiz'se herkes destekliyor

Siyer-i Nebi yarışması hakkında konuşan AGD Selçuklu Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Gençlerimizin Efendimizi (S.A.S.) örnek alması açısından her kesim yarışmamızı destekliyor. Zamanı olan zamanını, mali imkanı olan mali destek veriyor” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasının kayıtları devam ediyor. Liseli gençler arasında düzenlenecek yarışmaya Konya’dan da 10 binlerce gencin katılması bekleniyor. 28 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek kayıtlar sonunda 15 Aralık’ta bir sınav gerçekleştirilecek. Sınav sonucunda başarılı olanlara çeşitli hediyeler verilecek. AGD Selçuklu Şubesi de gerçekeştirilecek yarışmada başarılı olanlara ekstra hediyeler veriyor. Selçuklu’daki her okulda birinci olan kız ve erkek öğrenciye ikinci okul dönemi boyunca burs verilecek.

4-2_880x440-001.jpg

(Soldan sağa) Bünyamin Önal, Durmuş Ali Kara, Hâlid Şen

ÖĞRETMENİMİZ, REHBERİMİZ EFENDİMİZ

AGD Selçuklu Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Siyer-i Nebi yarışmasının neden düzenlendiği ve yarışma hakkında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Siyer-i Nebi çalışmasının 7.’sini yaptıklarını ifade eden Kara, “Efendimizin, en güzel hayatını, gençlerin hayatına ortak etmek üzere, gençlerin bu hayatı öğrenmesi temennisi ile yaptığımız bir çalışma. Bizim öğretmenimiz, rehberimiz, Hz. Muhammed (S.A.S.) efendimizdir. Selçuklu’da 65 lisemiz var. Şimdiye kadar, devlet ve özel liselerimizde konferanslar yapıyoruz. Bu hayatın bize kazandıracaklarını anlatıyoruz. Yarışmamıza kayıt olan öğrencilere Efendimizin hayatını anlatan bir kitap hediye ediyoruz. Bu sene Ahmet Cevdet Paşa’nın yazarlığındaki bir kitabı veriyoruz. Gençlerimiz bu kitabı okuduktan sonra, 15 Aralık’ta yapılacak olan sınava girecekler” dedi.

4-4_880x440.jpeg

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yaptıkları çalışmada ne kitap için ne de başka bir şey için para talep etmediklerini söyleyen Kara, şöyle konuştu: “Gençlerimiz www.efendimizinizinde.com adresine girerek internetten kayıt olabilirler. Kitaplarını da Selçuklu’daki 11 lokalimizden veya diğer ilçelerden kayıt oldularsa diğer ilçelerden temin edebilirler. Ya da okul müdürlerine giderek, kitabın temini noktasında talepte bulabilirler. Sınav sonuna biz Selçuklu teşkilatı olarak her okuldan bir erkek ve bir bayana ikinci dönem boyunca burs hediyemiz olacak. Ayrıca öğrencimiz Konya birincisi olursa, Konya şubemiz, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye 3 bin TL şeklinde sıralamaya göre değişen ödüller verecek. Eğer kardeşimiz Türkiye birincisi olacak olursa, birinci 8 bin , ikinci 6 bin , üçüncü 4 bin TL, olmak üzere ödüllerini alacak. Ödül niye var? Başarı ödülsüz kalmamalıdır. Gençlerimiz bir emek verecek, onları teşvik mahiyetinde bir ödül olacak. En önemlisi bu sınavda kaybeden yok. Çünkü Efendimizin hayatından, kim ufak bir noktayı hayatına alıverse, Cenab-ı Hakka bunun mükafatını verecektir.”

4-5_880x440.jpeg

YARIŞMA MİLLİ EĞİTİM ONAYLI

Yarışmanın Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir çalışma olduğunu söyleyen Kara, konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm okullarımıza izin yazıları ulaştırıldı. Selçuklu teşkilatı olarak 65 lisemizin tamamına afişlerimizi astık. Stantlar kurduk, konferanslar vermeye çalışıyoruz. Devletimizin, bakanlığımızın destek verdiği bir çalışma, müdürlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk, ‘Kur’an’ı tamama erdirdim’ diyor. Ve Kur’an’ın yaşanmış halini, Efendimizi biz gençlerle buluşturuyoruz. 10 bin kitabı gençlerle buluşturduk. 30 bin hedefimiz var. Gençlerimiz bu yaş aralıklarında birilerini kendilerine rol model seçebilecekleri bir zaman dilimindeler. Bu dönemde en güzel örneği seçmelerini istiyoruz. Gençlerimiz bir ümitsizliğe düşmesin diye Konya geneli verilen ödülü, biz okul genelinde ödül vererek teşvik ettik. Esas gaye o bir kişi, yarın dünyayı değiştirecek bir kişi olur, biz onu bilemeyiz. Kimisi büyüyüp filizlenecek, kimisine de nasip olmayacak ama bizim görevimiz tohumları saçmaktır. Bu manada çok ciddi bir şekilde bu çalışmayı, etrafımızdan, çevremizden herkes destekliyor. Çünkü gençlerimizin içinde bulunduğu eğitim şartları, özellikle ahlak ve maneviyat açısından yetersiz. Bu anlamda gençlerimizin en güzel ahlak sahibi olan Efendimizi örnek alması açısından her kesim bu çalışmayı destekliyor. Zamanı olan zamanını veriyor, mali imkanı olan mali destek veriyor. Herkes üstüne düşen görevi yapıyor. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”

4-1.jpeg

HERKES DESTEK VERİYOR

Yarışmanın mali kaynağı hakkında da konuşan Durmuş Ali Kara, “Efendimiz (S.A.S.) bu coğrafyanın ortak değeridir. Bu çalışmayı ilk anlattığımız yerde bir çaycı abimiz vardı, hemen elini cebine attı, ‘Bu da benden bir katkı’ dedi. Baktığımız zaman dar gelirle bir abimiz bile bizi destekleyebiliyor. Biz sanayici, esnaflarımıza anlattığımız zaman, abilerimiz bizlere hemen sponsor oluyorlar. Sponsor olmak deyince, isimlerinin geçmesini istemiyorlar, ‘Yeter ki gençler bu kitabı okusunlar, hayatına en güzel ödeneği alıp yaşasınlar’ diye, bu çalışmayı destekliyorlar. Merhaba Gazetesi’ne de Efendimiz’in hayatının gençler tarafından anlaşılması için verdiğimiz çabada destek olduğu için teşekkür ediyoruz. Dileyen gençlerimiz bizlere 05058785988 numaralı telefondan ulaşabilirler.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.