"Konkordato nasıl çekilir" anlatıldı

"Konkordato nasıl çekilir" anlatıldı

Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Barosu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve KTO Karatay Üniversitesi tarafından "Son Değişiklikler Çerçevesinde Konkordato Uygulaması" semineri verildi.

Seminerde konuşan Konya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi Başkanı İbrahim Ünal, konkordatoya başvuracak çevrelerde bir tereddüt oluştuğunu ifade etti. Adli tatil sürecinde ilk davanın geldiğini ve mühlet kararı verildiğini hatırlatan Ünal, uygulamanın da devam ettiğini söyledi.

img_4403.jpg

Konkordato meselesinin çok çetrefilli bir iş olduğunu da vurgulayan Ünal, şunları kaydetti: "Hakimler olarak bu konu için 36 gün boyunca eğitim aldık. Konkordato başvurusunu esnaf da yapabilecek bahçedeki Ahmet amca da. Önemli olan borçlu olmak. Vatandaştan ziyade daha çok tacir ve esnaf kullanır. Konkordato başvurusu için vadesi gelen borcun ödenememesi veya vadesi gelmediği halde vadesini ödeyemeyecek olması kişinin başvurusu için yeterli. Borçlunun bu anlamda aciz olması gerekir. Borç ödeme dengesinin bozuk olması gerekiyor. Parayı döndürme kabiliyeti baz alınır."

merhabahaber. com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.