KOMGIDAdan yatırım

KOMGIDAdan yatırım

KOMGIDA, Karamana bağlı Kazımkarabekir ilçesinde Hayvancılık Tesislerinin temelini attı

Kombassan şirketlerinden KOMGIDA, sektöründe elde ettiği başarıyı Hayvancılık alanında da sürdürmeyi hedefleyerek damızlık süt sığırı yetiştiriciliği tesislerinin temelini Karaman’a bağlı Kâzımkarabekir ilçesinde düzenlenen törenle attı.

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esat Şahin, Kazımkarabekir’de temeli atılan tesislerle ilgili bilgi verdi. Esat Şahin, “Tesislere ilk etapta 480 adet damızlık süt sığırı getirilecek. Kademeli olarak iki üç yıl içerisinde bu sayıyı 3 bin civarına getirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde ilk etapta süt işleyen firmalara soğutulmuş süt tedariki planladığımız tesislerde, müteakip safhalarda, damızlık hayvan üretimi, et besiciliği, süt işleme üniteleri gibi faaliyetler de planlıyoruz. KOMGIDA’nın, devlet destekli faizsiz hayvancılık kredisi kapsamında almış olduğu teşviklerle gerçekleştireceği tesisler, üç yıl içerisinde 100’e yakın bölge insanımıza da iş imkânı sağlayacaktır” dedi.

Golda ve Melda markaları ile kaliteli un, bakliyat, irmik, makarna ve bisküvilerinin üretimini gerçekleştiren KOMGIDA, 76 bin metrekaresi kapalı, 1 milyon 100 bin metrekaresi açık alana sahip tesislerinde, 330 kişiye istihdam sağlıyor ve teknolojinin son imkânlarından faydalanarak faaliyetlerini sürdürüyor.

MUHAMMET GÜMÜŞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.