KOMEK, 50 bin öğrenciye ulaştı

KOMEK, 50 bin öğrenciye ulaştı

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2003 yılında çorap örme branşında 18 öğrenciyle başlayan meslek edindirme kurslarının, Eylül 2004'te Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) adıyla yapılandırılmasının ardından, 4 yılda 50 bin öğrenciyi mezun ettiği

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada, sadece çorap örme branşında 18 öğrenciye eğitim verilen meslek edindirme kurslarını yapılandırarak, Eylül 2004'te ilk kurs merkezini açtıklarını ve 15 branşta 2 bin 500 kişiye meslek eğitimi vermeyi hedeflediklerini hatırlattı. 
Bugün 16 kurs merkezinde 106 branşta yıllık 15 bin öğrenci kapasitesine ulaştıklarını ve belirledikleri hedefi kat kat aştıklarını ifade eden Akyürek, Konyalıların KOMEK kurslarına çok büyük ilgi gösterdiğini ve bu ilginin kendisini mutlu ettiğini söyledi. 
Anadolu'daki şehirlere örnek olacak bir konuma gelen KOMEK'te el nakışlarından ebruya, hat sanatından parça birleştirmeye, makine nakışlarından giyim süslemeye, İngilizce'den Boşnakça'ya, aerobikten bağlama kursuna kadar tam 106 branşta yılda 15 bin kursiyere eğitim verildiğini belirten Akyürek, şunları kaydetti: 
“2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bir protokolle Konya'da bulunan Anadolu Teknik Liselerinin atölyelerinde web tasarımı, CNC operatörlüğü, cad cam, auto cad, kaynakçılık, PIC PLC, elektrik-elektronik, hidrolik pnomatik gibi branşlarda kurslar açılarak hiçbir mesleği olmayanlara meslek kazandırıldı. Yine çalışanlara yönelik geliştirme ve uyum kursları sayesinde sanayiye ara elamanı yetiştirildi.” 
50 BİN MEZUN
Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, KOMEK ailesinin Konya'nın sosyal dokusunun ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Türkiye'de sosyal belediyecilik uygulamalarında çok önemli bir örnek olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 
“Birçok belediye gelip burada inceleme yapıyor. Bu noktada, en az maliyetle en çok verimi alma noktasında örnek bir çalışma yapıyoruz. KOMEK, topluma doğrudan katkı yapan, doğrudan onları üretici kılmaya teşvik eden ve bunu en az maliyetle en verimli şekilde gerçekleştirmeye çalışan, sanayiye meslek sahibi eleman yetiştirerek katkı yapan çok yönlü bir kuruluş. Türkiye'ye örnek olarak bunu takdim ediyoruz. KOMEK, hem mesleksiz olan insanlarla belediye arasındaki işbirliğini hem sanayi-belediye-işsiz arasındaki irtibatı sağlamada özel bir misyon üstleniyor.” 
YURT DIŞINDA KOMEK KURSLARI 
KOMEK kurslarının sadece Konya boyutunda kalmadığını Türkiye'deki çeşitli şehirlere öncülük yaptığını vurgulayan Akyürek, “Değişik yarışmalarda Türkiye birincilikleri, ikincilikleri, üçüncülükleri gibi ödüller aldık. Ayrıca yeni bir açılımla Türkiye'de ilk defa, Türkiye dışındaki kardeş şehirlerde KOMEK kurslarını açma imkanı bulduk. İlkini Saraybosna'da, Bosna Hersek hükümetinin bize tahsis ettiği binada açtık. Daha sonra da Makedonya'nın 3 şehrinde kurslarımızı hayata geçirdik” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.