Kombassan'dan teknolojiye yatırım

Kombassan'dan teknolojiye yatırım

Kombassan şirketlerinden ve her yıl İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) belirlenen En Başarılı Şirketler arasında da yer alan Kombassan Kağıt, son teknoloji kullanımı konusunda önemli adımlar atıyor

Yaptığı yeniliklerle bölgemizin lokomotif kuruluşlardan olan Kombassan Kağıt, son iyileştirme çalışmaları ile sektöründe iddialı bir konuma geldi. Yapılan yenilikleri anlatan Kombassan Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Mehmet Eray Nasöz, “Özellikle kutu ambalaj sektöründe rekabet şartları ve müşteri talepleri çok hızlı olarak gelişmekte. Bu doğrultuda, mevcut makine parkurumuzda, özellikle gıda sektöründe kullanılan çikolata, kek, gofret, küp şeker gibi ürünlerin karton ambalaj imalatına ilave olarak, mikrodalga kutu üretimi için önemli çalışmalar gerçekleştirdik” dedi. Mehmet Eray Nasöz şunları söyledi: “Yenilenen makine parkımıza son teknoloji ile donatılmış mikrodalga kutu ambalaj makinelerini de katarak, yedek parça ve beyaz eşya sektörlerin kutu ambalaj ihtiyaçlarını temin edebilir duruma geldik. Bu kapsamda ki çalışmalarımıza ilave olarak, baskı kalitesini ve hızını artırma amacıyla, saatte 15 bin tabaka baskı yapabilen 6 renk + dispersiyon laklı ofset baskı makinelerini işletmemize kazandırdık. Yapılan bu değişikliklere paralel olarak, ürünlerin geçtiği aşamalarda ihtiyaç duyulan UV-lak makineleri, kutu kesim makineleri, kutu katlama-yapıştırma makineleri ve palet çevirme/havalandırma makineleri ile parkurumuzu genişlettik. Teknolojik gelişmeleri takip ederek yapmış olduğumuz bu faaliyetler sonucu, müşteri memnuniyetini esas alan, kaliteli ürün üreten mevcut karton kullanma kapasitemizi, 10 bin – 12 bin ton seviyesine çıkaran, komple bir karton ambalaj ve ofset baskılı sıvamalı kutu üretim tesisi elde ettik. Sektör içerisinde etkili ve sürdürülebilir rekabet için bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.”

Konya 2. Organize Sanayi Bölgesinde 85 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu Kombassan Kağıt, 1989 yılından buyana güncel teknolojik imkanları kullanarak kağıt, defter ve ambalaj üretimlerini gerçekleştiriyor. Kombassan Kağıt, A4 ebatlarında SpeedCopy, UltraCopy fotokopi kağıtları ve Komeks Defter markaları yanında, yüzde 100 beyazlatılmış kimyasal selüloz kullanarak ürettiği 60 gram-metrekareden 160 gram-metrekareye kadar birinci hamur kağıdı, istenilen ölçüde ve gramajda  ebat ve bobin kağıt seçenekleri ile müşterilerine sunmakta, ayrıca ülke dışına da yayılan hızlı ve geniş satış ağıyla hizmetlerini sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.