Kombassan Kağıt devler liginde

Kombassan Kağıt devler liginde

1998 yılından 2007 yılına kadar aralıksız olarak İstanbul Sanayi Odasının açıkladığı ilk 500 büyük firma arasında yer alan Kombassan Kağıt, bünyesinden yeni şirketler çıkarmasına rağmen 2008 yılında da ISO ikinci 500 listesinde 151. sırada yer aldı.

Kombassan Kağıt Genel Müdürü Mehmet Eray Nasöz, “Kombassan Kağıt Gurubuna bağlı Muratlı Karton tesislerimizin 2007 yılında Muratlı Kağıt San. ve Tic. A.Ş. olarak ayrı bir tüzel kişilik haline gelmesi sonucu Kombassan Kağıt 2008 yılında ISO ikinci 500’de yer almıştır. Bünyemizdeki yapısal ihtiyaçtan kaynaklanan bu reorganizasyon, Kombassan Kağıt’ın eski gücünü kaybettirmemiş, aksine sektörel bazda ivme kazandıracak bir zemin hazırlamıştır” dedi. Kombassan Kağıt yatırımları ile ilgili Nasöz şunları söyledi: “Kombassan Kağıt’ın 2007 yılında planlanan ilk etap yatırımları 3 milyon Euro’nun üzerinde bir harcama ile 2008 yılında tamamlanmıştır. Bu sayede 2009 yılında kapasite, kalite ve verimlilik konularında önemli kazanımlar elde edilmiştir. 2009 yılında ise kojenerasyon tesisimizin ilk dört yıllık türbin yenilemesi gerçekleştirilmiş olup, 2010 yılı ikinci etap yatırımlar ile ilgili fizibilite çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir.”

Sektöründe 1.Hamur Yazı tabı kâğıdı üretimi, Konya ve İstanbul’da kurulu Karton Ambalaj Tesisleri ve Türkiye’nin en büyük kapasiteli defter üretim tesislerine sahip Kombassan Kağıt A.Ş. 2009 yılı global krizine rağmen ilk altı aylık sonuçlara göre başarılı bir performans gösterdi.

Kombassan Kağıt “Global düşün yerel uygula” stratejisi ile 1998 yılından bu yana Konya ili “Döviz Kazandırıcı Hizmetler” kategorisinde sürekli ilk üç arasında yer alarak ülke ihracatına önemli katkılarda bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.