Köklü Değişim Derneği’nden  Filistin içi dua programı

Köklü Değişim Derneği’nden Filistin içi dua programı

Köklü Değişim Derneği (KD), 81 ilde eş zamanlı Filistin’e destek programı düzenledi. Cuma namazı sonrası yapılan programda Filistin’de hayatını kaybeden insanlara dualar edildi. Programda ‘Mehmetçik Aksa’ya’ sloganları atıldı.

Köklü Değişim Derneği’nin düzenlediği program, Konya Kapu Camii’nde gerçekleşti. Cuma namazının ardından hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı ve ardından vefat eden insanlara dualar edildi. Köklü Değişim Derneği Konya İl Temsilcisi Ahmet Ceran, Filistin’e asker gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

‘ÇARESİZLER KINAMA YAPAR, SİZ YAPAMAZSINIZ’

Köklü Değişim Derneği Konya İl Temsilcisi Ahmet Ceran, kınama mesajlarını kimsenin ciddiye almadığını dile getirdi. Ceran, “Dünyanın dört bir tarafında ve Türkiye'nin tüm şehirlerinde Ordular Aksa'ya, Mehmetçik Kudüs'e feryatları yankılandı. Zillet içindeki yöneticilerin bu cesareti gösteremediği görüldüğü için hilâfet nidaları gök kubbeyi inletti. Evet artık cılız kınama mesajlarını kimse ciddiye almıyor. Bu açıklamalar yüreğimizdeki ateşi soğutmuyor. Ey güç ve otorite sahibi yöneticiler, sizler de zayıf ve çaresizler ile birlikte kınayacak mısınız. Kınama, zayıf ve çaresizlerin yapacağı bir iştir. Mazlum Filistin halkı kınar. Çünkü onların buna karşı koyacak güçleri ve orduları yok. Günlerdir meydanları dolduran ve ellerinden hiçbir şey gelmeyen çaresiz Müslümanlar kınar. Çünkü onların ellerinden gelen bir şey yok. Ama ordulara sahip olanlar kınamaz, kınayamaz. Tanklara, uçaklara, İHA'lara, SİHA'lara yüzbinlerce askere sahip olanlar kınamaz, kınayamaz” şeklinde konuştu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum