KOBİlerde gelecek var

KOBİlerde gelecek var

Bank Asyanın KOBİlere yönelik Çobanyıldızı Buluşmalarının beşincisi Konyada gerçekleşti

Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, ihracata yönelen KOBİ’lerin potansiyeline dikkat çekti

 

Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarından Bank Asya, ‘Çobanyıldızı Buluşmaları’ adı altında düzenlenen toplantı ile Konyalı KOBİ ve ticari müşterileriyle biraraya geldi. Rixos Konya Otel’de düzenlenen toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı ve Merkez Bankası’nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile oda başkanları ve çok sayıda KOBİ yöneticisi katıldı.

Toplantıda konuşan Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, tarih boyunca önemli bir cazibe ve ticaret merkezi konumunda olan Konya’nın bir tarım, sanayi ve turizm merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti. Konya’nın 2010 yılı ihracatının 1 milyar dolara yaklaştığını hatırlatan Çelik, Konya sanayicisinin yüzde 65’inin yurtdışına satış yaptığını kaydederek, KOBİ’lerin birer dünya markası olma potansiyeline işaret etti. Bank Asya’nın tüm alanlarda öncü banka olma konumunu sürdürdüğünü vurgulayan Çelik, 120 bini aşkın KOBİ ve kurumsal müşterileri bulunduğunu açıkladı. Çelik, en fazla hassasiyet gösterdikleri noktalardan birinin de topladıkları fonları yine aynı şehrin kalkınması için kredi olarak kullandırmak olduğunu dile getirdi.

2010 yılında başlattıkları ‘Çobanyıldızı KOBİ Bankacılığı’ yaklaşımı hakkında da bilgi veren Abdullah Çelik, bu yaklaşım sayesinde hem mikro, hem de KOBİ segmentlerinde müşterilerin finansal ve finansal olmayan her türlü sorunları için Bank Asya’yı ilk adres olarak görmelerini teminen küçük işletmelere danışmanlık çalışmalarına hız vereceklerini ifade etti. Müşterileriyle uzun vadeli bir ilişki kurmak amacıyla yola çıktıklarını bildiren Çelik, aradan geçen 6 aylık süre zarfında Çobanyıldızı ile hatırı sayılır bir başarı grafiği yakaladıklarının altını çizdi.

Çobanyıldızı Buluşmaları’nı planlarken yola çıkış amaçlarının müşterileriyle daha yatkından temas kurmak ve onları her yerde desteklemek olduğunu bildiren Abdullah Çelik, “Yurt dışı bağlantılarımız ve Afrika açılımımız ile müşterilerimiz olan firmaların yeni pazarlara ulaşmalarını, yaptıkları işlerde AB fonları, Dünya Bankası gibi yurtdışı ve yurtiçi kaynaklı teşvik ve fonlardan nasıl yararlanacakları hakkında yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, geçtiğimiz haftalarda aldığımız 300 milyon dolarlık murahaba sendikasyonunu da kredi olarak tüm KOBİ’lerin hizmetine sunmuş durumdayız” dedi. Çelik, her ay farklı bir ilde toplantı yaparak Çobanyıldızı Buluşmaları’nı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

VALİ DOĞAN: BÜYÜMEYİ TEMEL BİR VİZYONA OTURTMALIYIZ

Yaptığı kısa konuşmada Konya’da büyümeyi temel bir vizyona oturtmak için gayret gösterdiklerini bildiren Vali Aydın Nezih Doğan da, bunu ‘2023 Konya Vizyonu’ olarak tanımladıklarını açıkladı. Doğan, Konya’nın gerek güneş enerjisi, gerekse termal kaynaklar açısından potansiyel sahibi olduğuna dikkat çekti.

YILMAZ: İSTİHDAMDA KRİZ ÖNCESİNE ULAŞABİLMİŞ DEĞİLİZ

Eski Merkez Bankası Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz da, küresel büyüme ayrımının devam ettiğini, gelişmiş ülkelerin halen krizin etkilerini atlatamadığını vurguladı. Gelişmekte olan ülkelerin ise ekonomilerinin biraz daha hızlı büyümeye devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “Türkiye’deki ekonomik büyümeyi istihdam yaratıyor. Fakat istihdamda global kriz öncesi seviyelere halen ulaşabilmiş değiliz” diye konuştu.

Toplantıda Bank Asya’nın KOBİ’lere özel olarak sunulan hizmetler hakkında da bilgi verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.