Kktc'de Lider Parti Ctp'nin Dp-ug İle Koalisyon Kuracağı İddia Ediliyor

Kktc'de Lider Parti Ctp'nin Dp-ug İle Koalisyon Kuracağı İddia Ediliyor

KKTC'de hiçbir partinin tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edememesinin ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) liderliğinde koalisyon kurulacak.

KKTC'de hiçbir partinin tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edememesinin ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) liderliğinde koalisyon kurulacak. CTP'nin yüksek ihtimalle seçimlerden 12 milletvekili çıkaran Demokrat Parti- Ulusal Güçler'i (DP-UG) seçeceği iddia ediliyor. Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP) milletvekilliği kesinleşmeyen parti başkanı İrsen Küçük'ün seçilememesi durumunda ise CTP'nin UBP'yi tercih edebileceği ileri sürülüyor.

KKTC'de 50 kişilik sandalyesi bulunan Cumhuriyet Meclisi'nde hiçbir parti tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu yakalayamadı. En fazla milletvekili çıkaran CTP 21 sandalyede kaldı. Bu nedenle CTP'li bir koalisyon hükümetinin kurulması beklenyiro. Bundan sonraki süreçte KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun tüm parti yetkilileri ile görüşerek hükümeti kurma görevini CTP'ye verecek.

CTP'nin büyük ihtimalle DP-UG ile koalisyon kuracağı iddia edilirken, UBP'den İrsen Küçük'ün milletvekili seçilememe tehlikesi bulunuyor. Gün içinde Küçük'ün milletvekili seçilip seçilemeyeceği kesinleştikten sonra CTP'nin kararında değişiklik olabileceği de öne sürülüyor. CTP ve Derviş Eroğlu'nun İrsen Küçük ile sorun yaşaması nedeniyle Küçük'ün milletvekili seçilememesi durumunda, CTP'nin UBP ile birlikte koalisyon kurabileceği de ifade ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.