Kızıl geyikleri bu ormanda görebilirsiniz! Ankara, Antalya ve Konya'ya yakın

Kızıl geyikleri bu ormanda görebilirsiniz! Ankara, Antalya ve Konya'ya yakın

Türkiye genelinde kızıl geyikleri görmek isteyenler bu bölgeye akın ediyor. Antalya, Ankara ve Konya'ya yakın olan bölgeye günübirlik geziye gitmek mümkün.

Türkiye genelinde doğal yaşamı gözlemlemek isteyen vatandaşlar ormanları geziyor. Eskiden birçok yabani hayvanı görmek mümkündü. Son yıllarda ise bu durum tam tersine döndü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü doğadaki yaşamı güçlendirmek için çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

ORMANLIK ALANA BIRAKILDI

"Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" kapsamında Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'nün çevresindeki ormanlık alana bırakılan kızıl geyiklerden biri, yürüyüş yapan bir grup vatandaş tarafından görüntülendi.

ekran-goruntusu-2024-06-24-150525.png

VATANDAŞ YÜRÜYÜŞ YAPARKEN GÖRÜNTÜLEDİ

Bursa ve Eskişehir'deki üretme istasyonlarından getirilen 23 kızıl geyik, Salda Gölü çevresindeki ormanlık alana bırakılmıştı. Bu kızıl geyikleri vatandaşlar yürüyüş yaparken görüntüledi. Vatandaşlar, kızıl geyiğin yanına kadar giderek bir süre sevdi. Kızıl geyik daha sonra uzaklaşarak ormanlık alana doğru gitti.

ekran-goruntusu-2024-06-24-150627.png

ANKARA, KONYA VE ANTALYA'YA YAKIN

Yetkililer, bırakılan kızıl geyiklerin çiftlikte büyümelerinden dolayı evcil olduklarını ancak bazen saldırgan olabilecekleri için vatandaşların geyikleri gördüklerinde yaklaşmamalarını ve bölgeden uzaklaşmaları gerektiğini bildirdi. Ankara, Antalya ve Konya'ya yakın olan Salda Gölü vatandaşın ilgisini çekmeye devam ediyor. Günübirlik gezi rotası arayanlar Salda Gölü bölgesini tercih ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi