Kıyanus Spot’ta ürünler garantili

Kıyanus Spot’ta ürünler garantili

Beyaz eşya ve elektronik üzerine tüm ürünlerin satışını yapan Kıyanus Spot Dünyası, ürünlerini internet üzerinden de Kıyanus Store olarak tüketicinin seçeneğine sunuyor

www.kiyanus.com’da AVANTAJLI ALIŞVERİŞ

Spot sektöründe 13 yıldan beri hizmet veren Kıyanus Spot Dünyası, mağazadan satışın yanında internet üzerinden de satış yaparak çalışmalarını verimli hale getiriyor. Onlarca alışveriş şeklinin olduğu sektörde son zamanlarda yükselen trend internet üzerinden pratik karar verme ve karşılaştırma mantığına dayanan ve isterseniz kapınıza teslim edilen yöntem olarak görülüyor. İşte böylesi bir yöntemi yaklaşık 6 yıl önce keşfedip www.kiyanus.com adlı internet sitesi ile hayata geçiren Kemal Kıyanus, bugünlerde mağaza sayısını ikiye çıkartırken internetten yaptığı satışlarla da sektörde önemli bir isim haline geldi. Kıyanus spot dünyası, Millet Caddesi’ndeki mağazasında farklı markalardan oluşan yüzlerce beyaz eşya ve elektronik ürünlerinin satışı dışında Next&Nextstar Konya Bölge Bayii ile Ana toptancısı ve DSmart bayiliği yapıyor. Konya’da eğitim öğrenimini 1992 tamamlayarak İnşaat Mühendisi olan ve 1999’a kadar mühendislik yapan Şirket Müdürü Kemal Kıyanus, 1999 yılında ek iş olarak spot ürünler satmaya başlamış. Spot dünyasının geniş yelpazede olması nedeniyle işin başında ciddi mesai gerektiği için müteahhitliği bırakan Kemal Kıyanus, işini profesyonel olarak yapmak için büyük mücadele vermiş. 2008 yılında mağazasını elektronik-beyaz eşya olarak ayırarak 2. şubesini açan Kemal Kıyanus, yeni şubede hem elektronik hem de internetten satış koordinasyon merkezini oluşturmuş.
Kendilerinin pazarladığı ürünlerin neden piyasadan aşağı fiyata satıldığını da açıklayan Kıyanus, “Biz ürünlerde yüksek adetli alım yapıyoruz. Düşük kar marjı ile sürümden kazanıyoruz. Çok kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. Servis garantisi altında ürünler satıyoruz. Kesinlikle ikinci el satmıyoruz bu şekilde alım da yapmıyoruz. Bunun için bizdeki fiyatlar piyasadan çok daha aşağı oluyor” dedi. Spot’un halkın bildiği gibi olmadığını söyleyen Kemal Kıyanus, ürünlerinin resmi firma garantilerinin olduğunu ve gerekli servis desteğinin eksiksiz verildiğini hatırlatarak, “Birçok müşterinin spot kavramı hakkında olumsuz önyargısını zamanla değiştirdiğimizi düşünüyoruz. Amacımız çok yüksek bir kar marjı ile mal satmak değil çok sayıda müşteriye mal satmaktır. Hesaplı temin ettiğimiz tüm ürünleri satıyoruz. Çıkan olası problemlerde öncelikle muhatap biziz. Müşteri memnuniyeti bizim için ön planda. Bunu sağlamak için büyük gayret gösteriyoruz” dedi.
Sektörde başarılı olmanın sırrının sürekli yeniliklere açık olmak ve satış sonrasında müşteriyle daha fazla ilgili olmaktan geçtiğini söyleyen Kemal Kıyanus, “Firmamız karışık çeşit ve marka ürünler satmaktadır, böyle bir düzenin olması bize hangi ürünün tercih edilmesi veya edilmemesi gerektiği konusunda tecrübe sağladı. Buna ilaveten bizde müşterilerimize samimi bilgiler vermeye çalıştık, zaman içerisinde haklılığımızı ve bilgi desteğimizi gören müşterilerimiz başka bir yerden ürün almak isteseler bile bize danışmadan almamaya başladılar. Zaman içerisinde sadık bir müşteri portföyümüz oldu. Bu karşılıklı memnuniyet arttıkça hem biz para kazandık hem de müşterilerimiz alışverişten memnun kaldılar” diyerek internet’te satış konusunda büyük çabalar harcadıklarını yeniledi. Kıyanus bu konuyla alakalı da şunları söyledi: “ 6 yıldır internetten satış konusunda çeşitli yazılımlar yaptık. Ancak bu işi kurumsal anlamda yapabilmek için baya emek ve para harcadık. Çünkü 6 yıl önce baktığımız zaman internetten satış yazılımı yapan profesyonel kişilerle karşılaşamadık. Ama son iki yıldır başarılı olduk. Bu şekilde baktığımızda 4 yılımızın heba olduğunu görüyoruz. Kısacası 6 yıl önce oluşturduğumuz düşünceyi o zamanlar hayata geçirmiş olsaydık bugün çok daha farklı yerde olabilirdik. İnternette kar marjı düşük ama günlük satışlar yapıyoruz. Konya’dan daha çok şehir dışı hatta yurtdışından müşterilerimiz var. Siparişi verilen ürünü UPS kargo ile gönderiyoruz. Çünkü yaptığımız iş hassas olduğu için ürünleri hasarsız göndermek istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.