Kırlangıç, elektrik saati panosunu yuva yaptı

Kırlangıç, elektrik saati panosunu yuva yaptı

Derbent ilçesinde, bir bağevinde elektrik saatinin bulunduğu pano içerisine yuva yaparak yumurta bırakan kırlangıç, görenleri şaşırtıyor.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ın ilçe merkezinde bulunan  bağevinin kapı girişindeki elektrik saatinin bulunduğu pano içerisine, bir kırlangıç girerek yuva yaptı. Yuvadaki 11 yumurtadan bazıları çıktı ve yavrular yicecek için ağızlarını açarak annelerini beklemeye başladı.

Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaz aylarında kullandığı bağevinde fark ettiği kuş yuvasının kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi. Kırlangıçların birçok yere yuva yaptığını ancak bir elektrik saatinin yer aldığı pano içerisine yuva yapanını ilk kez gördüğünü anlatan Acar, "Bağevim benim de çok sevdiğim bir yer. Burada elektrik saati içerisine yuva yapmışlar. Önce ne olduğunu anlayamadım. Şalteri kaldırmak için panonun kapağını açtım. Baktım şalter kapalı, üzerinde bir sürü saman, çöp gibi şeyler var. Şalteri artık kullanmıyorum" dedi.

- Kimse onları rahatsız etmeyecek 

Zamanla yuvanın içerisinde yumurtalar oluştuğunu belirten Acar, daha sonra kuşun yavrularının çıkmaya başladığını söyledi. Anne kırlangıcın panonun deliğinden girip çıkarak yavrularını beslediğini aktaran Acar "Biz artık burayı onlara terk ettik. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Artık o şalteri kullanmıyorum. Elektrik açık, çalışıyor. Sayaç okumaya gelen elektrik görevlilerini de uyaracağız. Onlar da rahatsız etmeyecek. Ne kadar konaklamak isterlerse o kadar kalacaklar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.