Kimse Yok Mu'nun Yardımları Afganistan’daki Selzedelere Ulaştı

Kimse Yok Mu'nun Yardımları Afganistan’daki Selzedelere Ulaştı

Kimse Yok mu Derneği'nin tarafından Afganistan’ın başkenti Kabil'e bağlı Srobi bölgesinde yaşayan 580 selzede için toplanan yardımlar ailelere ulaştı.

Kimse Yok mu Derneği'nin tarafından Afganistan’ın başkenti Kabil'e bağlı Srobi bölgesinde yaşayan 580 selzede için toplanan yardımlar ailelere ulaştı. Afgan-Türk okulları ve Afgan-Türk Sanayici İşadamları Derneği'nin (ATSİAD) ortaklığıyla 580 aileye ayrıca un ve yağ dağıtıldı.

Afgan-Türk Sanayici İşadamları Derneği Genel Sekreteri Süheyl Ural, "Yaklaşık bir ay önce, Kabil'e bağlı olan Srobi ilçesinde sel felaketi olmuştu. Büyük bir yıkım yaşandı. Burada yaklaşık 30 kişinin öldüğü sel felaketi neticesinde büyük bir hasar oluştu, ve hasar neticesinde Türkiye’den gönderilen yardımları burada dağıtmak üzere geldik." şeklinde konuştu.

Ural, şöyle devam etti: "5 bin küsür kişilik yardımı buraya getirdik. Her aile ortalama 8 kişi olduğu için, 6 bin kişiye yardım dağıtmaya muvaffak olduk. Buradaki ailelerin durumunu gördük. Türkiye’den yardım gönderen bütün ağabeylere ve vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Yardımlarının da devamını diliyoruz. Türk-Afgan kardeşliklerinin bu vesileyle daha pekişmiş olacağına inanıyoruz."

Srobi ilçesi Kaymakamı Cebbar Metin, "Türkiye’nin Müslüman ve kardeş ülke olarak, iyi ve kötü günlerde Afganistan’ın yanında olduğundan memnunuz. Afganistan Devleti ve Srobi halkı tarafından bu yaptıkları insanı yardımlarından teşekkür etmek istiyorum. Afgan-Türk okulları bu yardımlara vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Ayrıca, Kimse yok mu Derneği'nin geçen ay selde hasar görmüş ailelere gönderdiği yardımlardan da teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Yardım elde eden bir yaşlı Afgan, "Adım Türgül, Srobi ilçesinde yaşıyorum. Bu gün kardeş ülke Türkiye bize bir çuval un ve bir kutu yağ yardım etti, mutluyum." şeklnde duygularını paylaştı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.