Kimse Yok Mu, Teneke Evlerde Yardım Dağıttı

Kimse Yok Mu, Teneke Evlerde Yardım Dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği Türk halkının gönderdiği Ramazan yardımını Güney Afrika’nın teneke evlerinde dağıtdı.

Kimse Yok Mu Derneği Türk halkının gönderdiği Ramazan yardımını Güney Afrika’nın teneke evlerinde dağıtdı. Temel gıda maddelerinden oluşan 250 kutu yardım, Türk okulu öğretmeni Nicolas Bixa’nın annesinin organizesi ile ihtiyaç sahiplerini ulaştırıldı.

Türkçe Olimpiyatları’nda Diyarbakırlı Nikolas ismiyle hafızalara kazınan Bixa, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, ''Şu anda Tokoza’da bizim mahalledeyiz. Annem ve iki ablam burada yaşıyor. Annem ihtiyaç sahibi 250 kişinin evini tek tek ziyaret etti ve şu anda onlara yardım dağıtıyoruz. Herkes çok mutlu gerçekten. Sizden Allah razı olsun. Paketlerde Güney Afrika’nın ünlü yemeği papanın yapıldığı mısır unu, yağ, pirinç, makarna, fındık ezmesi, şeker var. Çocuklar için, fasülye var.'' dedi.

2008 yılı Türkçe Olimpiyatlarında, geleneksel Afrika kıyafetleri ile salona girerek şeref konuklarına korkulu anlar yaşattıktan sonra 'orkmayın ben de sizdenim' diyerek büyük alkış alan Khangelani Mhaleni de dağıtıma yardım etti. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Güney Afrika’daki Türk okulunda fizik öğretmenliğine başlayan Mhaleni, duygularını şöyle ifade etti, ''4 sene Türkiye’de okudum. Şimdi geri geldik. Gördüğünüz gibi Kimse Yok Mu’nın yardımı ile Ramazan paketleri dağıtıyoruz. Gerçekten çok güzel bir atmosfer var. İnsanların çok hoşlarına gidiyor. Böyle bir yardımda bulunduğumuz için biz de çok seviniyoruz. Türkiye’deki abilerimize ve Kimse Yok Mu’ya çok çok teşekkür ediyoruz, minnettarız.'' Johannesburg Horizon Türk Koleji’nin organize ettiği yardımda, çocuklar da şeker ve balonlarla sevindirildi.

NİZAMİYE’DE GÜNDE 500 KİŞİYE İFTAR

Güney Afrika’da teneke evlere dağıtılan yardım paketlerinin yanında, Johannesburg’da bulunan Selimiye Camii’nin ikizi Nizamiye Camisi’nin zemin katında bulunan salonda her gün yaklaşık 500 kişiye iftar veriliyor. Hint mutfağına özgü Biryani, çorba, samosa ile iftarlarını açanlar, namazlarını kıldıktan sonra dağılıyorlar. Nizamiye’de teravih namazlarını Türk ve yerli imamlar hatimle kıldırıyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.