Kılıçdaroğlu yeni vizyon projesini açıklıyor

Kılıçdaroğlu yeni vizyon projesini açıklıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'yüzyılın projesi' olarak adlandırdığı yeni projesini açıklıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçimlerde iktidar olması halinde uygulamaya sokacağı ve 'yüzyılın projesi' olarak adlandırdığı yeni projesini açıklıyor. Merkez Türkiye Projesi adı verilen projeye göre 20 yılda 200 milyar dolarlık yatırım hedefleniyor. Kılıçdaroğlu, projeyle ilgili şunları söyledi:

Yaklaşık bir ay önce 19 Nisan’da yaşanacak bir Türkiye sözü ile sizlerin karşısına çıktım.  4 ayaklı bir seçim bildirgesi vizyonu vardı. Birinci ayağında birinci sınıf demokrasiyi öngörüyorduk. Demokrasi ile hukukun üstünlüğü ile başladık sözlerimize. ''Biz iktidar olduğumuzda birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz'' dedik.
İkinci ayağı rekabetçi ve yarışmacı bir ekonomi. Sözü dinlenen, üreten güçlü bir Türkiye. Ülkenin gücü ekonomiden kaynaklanıyor. O nedenle üreten Türkiye olsun dedik. YÖK’ün kaldırılması gerekiyor dememizin temel nedeni de bu.
Stratejimizin üçüncü ayağında ürettiğini hakça bölüşen bir toplum olmalıydık. Güçlü bir sosyal devleti kuracağız. Emekliliklere bayramlarda ikramiye verilmesi, asgari ücretin yükseltilmesi.
Dördüncü ayağımız da bütün bunları sürdürülebilir bir hale getirmemiz gerekiyordu. Bu çerçevede sizlere projelerimizi sunmuştuk.
Ülkemizin rekabetçi gücünü arttırmamız gerekiyor.

''İnanıyoruz yüzyılın projesi olacak''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet'e İstanbul’da açıklayacağı ve ‘Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirdiği seçim vaadiyle ilgili, “Gerçekten yüzyılın projesi, ekonomi dolayısıyla istihdamı da kapsayan bir proje. Derinliği olan bir proje, uçuk kaçık bir proje değil. İnanarak ‘Yüzyılın Projesi’ diyoruz. Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir proje” demekle yetinmişti.
Projeyle orta vadede 1 milyon 200 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Bu hedefin gerçekleşmesinin ardından da her yıl için en az 1 milyon kişiye iş sağlanarak, istihdam politikaları sürekli hale getirilecek. Projenin felsefesini demokrasi, sosyal devlet ve verimlilik oluşturuyor. Türkiye’nin ileri üretim ve teknoloji üssü olması; emek yoğun bir ekonomiden, üreten ve bilgi yoğun bir ekonomiye geçmesi öngörülüyor. Bu kapsamda ‘uluslararası saygınlığı olan şirketlerin Türkiye’ye yönelik yatırımlarının önünün açılması, devletlerarası ortak projeler yoluyla önemli projelerin yaşama geçirilmesi’ hedefleniyor. Güney Kore, Japonya ve Hindistan gibi ülkelerin modellendiği projeye göre yazılım, genetik, uzay ve havacılık gibi ileri teknolojilere dayalı sanayilerin teşvik edilmesi, nano-teknoloji gelişimlerine ağırlık verilmesi projenin parçaları olarak öne çıkıyor. Rusya ile ortak hızlı tren projesi, Türkiye’nin Suriye ve Irak sınır bölgesinin nano teknoloji üssü haline getirilmesi, bazı uluslararası finans kuruluşları ile borsa merkezlerinin Türkiye’ye getirilmesi de projenin detayları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.