Konya ikinci el pazarında ilginç ürünler satılıyor! Operasyonlarda kullanılan gaz maskesi bile var

Konya ikinci el pazarında ilginç ürünler satılıyor! Operasyonlarda kullanılan gaz maskesi bile var

Askeri operasyon maskesi ve antika eşyaları 2. El Eşya Pazarında satışa sunan Emekli Uzman Çavuş Ahmet Koç, “Gaz maskelerin kullanım süreleri mevcut. Kullanım süreleri dolunca atılıyor. Atıldıklarını görünce ben de satın aldım” dedi

Selçuklu Belediyesi’nin düzenlediği 2. El Eşya Pazarı, Konyalılar tarafından her ayın ilk pazar günü yoğun ilgiyle takip ediliyor. Fincanlardan tabaklara, giysilerden aksesuarlara çok sayıda ürün pazarda satılarak tüketim çılgınlığı azaltılıyor. Yazır Kapalı Pazar Alanı’nda kurulan 2. El Eşya Pazarı birçok tüketim malzemesini içinde barındırıyor.

14-2.jpg

Pazar alanında en dikkat çeken satıcılar arasında yer alan 30 yıllık emekli Uzman Çavuş Ahmet Koç, askeri kıyafetleriyle satış yapıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden görev yaptığı sırada askeri malzemeler ve antika eşyaları toplayarak Konyalılara 2. El Eşya Pazarında buluşturan Ahmet Koç, gaz maskesinin insanlar tarafından ilgi gördüğünü ve Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden topladığı eşyaları uygun fiyata sattığını belirtti.

14-3.jpg

EŞYALARIN EVE SIĞMADIĞI GÖRDÜM

Emekli Uzman Çavuş Ahmet Koç, 30 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptığını belirterek, emekli olduktan sonra insanlara faydalı işler yaparak hizmet ettiğini söyledi. Koç, “Emekli olduktan sonra antika işlerini hobi olarak yapmaya başladım. Görev yaptığım şehirlerde çeşitli ürünler aldım. En son bunların eve sığmadığını gördüm. Daha sonra değerlendirme amacıyla Selçuklu Belediyesi’nin kurmuş olduğu 2. El eşya pazarında satışa sunmaya başladım. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan eşyaları temin etmeye çalışarak katkı sağlamaya çalışıyorum. Ustura, makas, pipo, bıçak, çakı, gaz maskelerini Anadolu’nun çeşitli coğrafyalarından topladım” diye konuştu.

14-4.jpg

MESLEĞİM SEBEBİYLE ASKERİ MALZEMELER SATIYORUM

Türkiye’nin neredeyse bütün şehirlerini gezdiğini belirten Ahmet Koç, şunları söyledi: “Yıllardır topladığım eşyalar arasında en dikkat çekeni elbette gaz maskesi olduğunu belirtmek istiyorum. Kimyasal silah kullanıldığı zaman savaş anında gaz maskelerini askerlerimiz kullanılıyordu. Gaz maskelerin kullanım süreleri mevcut. Kullanım süreleri dolunca atılıyor. Atıldıklarını görünce ben de satın aldım. Şu anda ben 550 liraya satıyorum. Kullanım amaçlı olarak görülmemesi için telkinlerde bulunuyoruz. Süs eşyası olarak kullanılıyor. Gerçekten gaz maskelerine ilgi çok büyük. Böyle şeyleri toplum seviyor. Özellikle askeri malzemeleri hayranlıkla izliyorlar. Benim mesleğim sebebiyle askeri malzemeler satıyorum. Konyalılar nostaljik ürünlere talep gösteriyor. Gezdiğim şehirlerde bulduğum antika eşyaları ve askeri malzemeleri topladım. Emekli olduktan sonra bu işe daha çok yoğunlaştım. Sattığım ürünlerin hepsi benim için çok değerli. Selçuklu Belediyesi’nin yapmış olduğu 2. El Pazarı sayesinde tüketim israfının önüne geçiliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.