Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesi ilk açıklama

Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesi ilk açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Meclis'te bir araya geldi. CHP-HDP görüşmesinde ilk açıklama Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, 'Terörden duyulan endişeleri konuştuk' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, TBMM'de bir araya geldi. Görüşme 11.00'de başladı. 2 lider arasındaki görüşme 40 dakika sürdü.

Görüşme sonrası ilk açıklamayı Kılıçdaroğlu yaptı. ''Yaşanan olaylardan duyduğumuz endişeleri dile getirdik karşılıklı olarak'' diyen CHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nu da ''Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu. Beyefendi olay Ankara’da oldu. Emniyete 500 metre mesafede oldu'' sözleriyle eleştirdi.

CHP-HDP GÖRÜŞMESİ KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Terörden duyulan endişeleri konuştuk. Türkiye'yi bu noktaya ayrışan siyaset getirdi. CHP olarak ayrışan ayrışan değil beraber toplumdan yanayız. Gerginliği yaratanda sona erdirecekte siyasettir.

Başbakanın yaptığı açıklamalar çelişkiyle dolu. Ciddi bir yönetim boşluğu var. Yönetimde zaaf gösterdiyseniz istafa etmelisiniz. Sayın Davutoğlu, 2 bakanı azletmeli

Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu. Bu açıklamaları endişe ile izliyorum. Suriye’den geldiler. Peki Suriye’den Ankara’ya kadar nasıl geldiler. Böyle bir şey olabilir mi. Sanki olay Suriye sınırında, Suriye topraklarında oldu. Beyefendi olay Ankara’da oldu. Emniyete 500 metre mesafede oldu. Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var. Toplumun vicdanı bunlardan rahatsız. Eğer siz yönetimde ciddi zaaf göstermişseniz bırakacaksınız bu kadar basit. Uygar dünya yapıyorsa, Suudi kralı yapıyorsa biz neden yapmayalım. 2 bakanı azletmeli bunu yapmalı. Bunu yapmadığı takdirde kaç kişi ölecek ki istifa etsinler. Güvenlik zaafı yoksa bu insanlar neden öldü?

MHP LİDERİ BAHÇELİ KABUL ETMEMİŞTİ

HDP Eş genel başkanı Demirtaş'ın Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşmeye gelişinde Kılıçdaroğlu'nu, Demirtaş ve Yüksekdağ makamın girişinde karşıladı.

Kılıçdaroğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’dan randevu talep etmişti. Bahçeli bu talebi kabul etmemişti.

Görüşmeye CHP Grup başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel de katıldı. Kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.