Kıbrıslılar Kadir Gecesi'ni Akdeniz'in Nuru Hala Sultan'da İhya Etti

Kıbrıslılar Kadir Gecesi'ni Akdeniz'in Nuru Hala Sultan'da İhya Etti

Kıbrıslılar Kur'an-ı Kerim'de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni Hala Sultan Türbesi'nde dua ve ilahilerle ihya etti.

Kıbrıslılar Kur'an-ı Kerim'de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni Hala Sultan Türbesi'nde dua ve ilahilerle ihya etti. Kıbrıslı Müslümanlar, Kadir Gecesi dolayısıyla Hala Sultan Türbesi'ni ziyaret ederek, hem iftarlarını açtı, hem de Müslümanlar için büyük önem taşıyan geceyi burada geçirdi.

Gece boyunca mevlit okundu, teravih namazı kılındı. Hep birlikte eller semaya açılarak, Allah'tan af dilendi.

Larnaka'da bulunan Hala Sultan Tekke'si imamı Şakir Alemdar, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'nin sabaha kadar meleklerin saf saf indiği, dua ve tevbelerin kabul edildiği bir gece olduğunu ifade etti. Alemdar, insanların bu nimete ermek için böyle kutsal mekanlara akın akın geldiğini belirterek, gecenin herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kadir Gecesi dolayısıyla Hala Sultan'a gelen KKTC'nin eski Enerji Bakanı Sunat Atun da, Hala Sultan'a ailece geldiklerini söyledi. Atun, gecenin İslamiyetin en kutsal gecelerinden bir tanesi olduğunu hatırlatarak, bütün İslam alemi için hayırlara vesile olması gerektiğini aktardı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.