Kendisi de kalp hastası ama önceliği kızı

Kendisi de kalp hastası ama önceliği kızı

Konya'da kendisi de kalp hastası olan bir anne, kalp kası genişlediği için kan dolaşımı sağlanamayan ve bu nedenle kalp nakli yapılmazsa yaşamını yitirecek olan 12 yaşındaki kızının gerçekleşecek naki

Konya'da kendisi de kalp hastası olan bir anne, kalp kası genişlediği için kan dolaşımı sağlanamayan ve bu nedenle kalp nakli yapılmazsa yaşamını yitirecek olan 12 yaşındaki kızının gerçekleşecek nakille biran önce sağlığına kavuşmasını bekliyor.
Halime Yıldırımoğlu, o acılı bir anne... Kızı gibi kendisi de kalp hastası. Ancak artık ilaç tedavisine yanıt vermeyen kızı Şeyma'nın hastalığı ilerlediğinden kendi rahatsızlığını bile düşünemiyor.
Çünkü tek evladı 12 yaşındaki kızı Şeyma, kalp nakli yapılmazsa yaşamını yitirecek.
Çaresiz anne Halime Yıldırımoğlu (34) yaptığı açıklamada, 12 yaşındaki kızı Şeyma'nın doğuştan kalp hastası olduğunu söyledi.
Bu nedenle de dünyaya gelecek başka çocuklarının da aynı problemi yaşayacağı düşüncesiyle ikinci bir çocuk dünyaya getirmediklerini belirten Yıldırımoğlu, Şeyma'nın hastalığıyla ilgilenirken 3 yıl önce kendisinin de kalp rahatsızlığı olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi.
Gerekli tahlilleri yaptırdığını kalbin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirmediğini öğrendiklerini ifade eden Yıldırımoğlu, ''Ben ilaç tedavisi görüyorum. Kızım ilaç tedavisine yanıt vermediği için nakil yapılması zorunlu. Kendi hastalığımı unuttum. Kızımın kalp kası genişlediği için kan dolaşımı sağlanamıyor. Önceliğim kızım. Onun yaşaması kalp nakline bağlı'' dedi.
Rahat koşamayan, yürüyemeyen ve hareket ettiğinde çabucak yorulan kızının durumuna çok üzüldüğünü anlatan Yıldırımoğlu, kızının doğduğu günden bu yana yaşıtları gibi rahat hareket edemediğini kaydetti.
Eşi Ali ile birbirlerine verdikleri destek sayesinde ayakta durmaya çalıştıklarına dikkati çeken Yıldırımoğlu, organ bağışı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.
Yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan Şeyma Yıldırımoğlu ise, çocukluğunu rahatsızlığından dolayı yaşayamadığını bildirdi.
Özellikle rahatsızlığı nedeniyle arkadaşlarından uzak durmak zorunda kaldığını dile getiren Yıldırımoğlu, ''Beden derslerinde hep kenarda oturan ben olduğum için çok üzülüyorum'' diye konuştu.
ORGAN NAKLİ BEKLERKEN ÇOCUKLAR ÖLMESİN
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaaslan ise organ bağışının çok önemli bir sorun olduğunu söyledi.
Bağışlanan organlarla bir insanın yaşamasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:
''Organ nakli beklerken çocuklar ölüyor. İnsanı hayata bağlamak kadar güzel birşey olabilir mi? Çok ulvi birşey. Kalp kası genişlemediği için kan dolaşımı sağlanamayan hastamız Şeyma organ nakli programına alınacak. Çok geç kalınmazsa ve gerekli kalp bulunursa Şeyma kaybettiğimiz hastalardan olmayacak. Tabi nakille iş bitmiyor. Aileler, hastalarına çok iyi bakmalı. İyi bakılmayan hastalarda da yapılan nakiller başarıyla sonuçlanmayabilir. Şeyma'nın ailesi çok duyarlı ve nakil sonrası tüm imkanları seferber etmeye hazır.''

 

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.