"Kendinin Lideri Olmak" konulu seminer

"Kendinin Lideri Olmak" konulu seminer

Karapınar İlçe Müdürlüğü tarafından “Kendinin Lideri Olmak” konulu seminerler başlatıldı.

İlçede bulunan liselerde seminerler veren İlçe Milli eğitim Müdürü Bahri Kini, "Liderlik, eskiden beri dünyanın en eski meşguliyet alanlarından biri ve aynı zamanda İnsanlar arasında evrensel bir olgu olarak değerlendirilmiştir “ dedi

"İnsan hedefini ortaya koymalıdır" diyen Kini, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişisel hedeflerinizi mutlaka seçmelisiniz. Yaşamın misyonu var. Hedefi olan insanlarında mutlaka olması gerekir. Kendinizi iyi yönetmelisiniz ve hedefinize koşmalısınız. Yaşam boyunca olumsuz davranışlardan koparak olumlu davranışlar içerisinde olmalısınız. Mutlaka bir çalışma planı içerisinde olunmalı ve çalışma tuzakları olan televizyon, telefon ve internet konusunda dikkatli olunmak zorundadır. İnsan kendisine bahane uydurmamalıdır. Daima ileriye bakmalıdır. Hedeflerini büyük tutarak ne kadar iddialı biri olduğunun farkında olmalıdır. İnsan kendinin ne kadar değerli olduğunu bilmelidir. Neler başarabileceğini neleri daha iyi yapabileceğini fark etmelidir. 

Güçlü yanlarınızı, zayıf yanlarınızı mutlaka ayırt etmelisiniz. Başkalarını değiştirmeye harcayacağınız zaman sizin için çok değerlidir. Önce kendinizi değiştirmeye bakın. Kendiniz değişirseniz çok şey değişecektir. Evrende geliştirebileceğinizden emin olabileceğiniz tek nokta vardır, o da insanın kendisidir. Bir işi de yaparken mutlaka motivasyonunuzu da sağlamalısınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.