Kdp Seçim Galibiyetini Kutladı

Kdp Seçim Galibiyetini Kutladı

Kuzey Irak'ta Mesud Barzani önderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 21 Eylül 2013 tarihinde yapılan Parlamento seçimlerinde en çok oy alarak birincilik koltuğuna oturdu.

Kuzey Irak'ta Mesud Barzani önderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 21 Eylül 2013 tarihinde yapılan Parlamento seçimlerinde en çok oy alarak birincilik koltuğuna oturdu. KDP'nin çoğunluk oy alması, siyasilerle birlikte seçmenlerini de sevindirdi. KDP'nin seçimlerdeki galibiyeti partilileri sokağa döktü. Bölgenin il ve ilçelerinde düğün havası vardı.

Erbil'de sokak ve caddeleri dolduran halay çeken ve zafer işareti yapan seçmenler KDP'nin galibiyetini kutladı. Kutlamalarda kar spreyi sıkan seçmenler havayi fişek gösterileri yaptı, müzikler eşliğinde dans etti. Coşkulu kalabalığın arasında kalan bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Önceki yıllarda seçim galibiyetlerinde havaya ateş açarak yapılan kutlamalarda benzeri olayların yaşanmaması için KDP Lideri Mesud Barzani, bu gün Başkanlık resmi sitesinde bir açıklama yaptı. Açıklamada Barzani siyasi parti üye ve yandaşlarına şöyle seslendi: ''Birbirinize saygı duyun. Kimse kimseyi küçük düşürecek hareketlerde bulunmasın ve vatandaşların can güvenliği açısından kimse havaya ateş açmasın. Çünkü kültüre aykırı bir davranıştır.''

Ayrıca Barzani, polislerden havaya ateş açanlara karşı yasal işlem başlatılmasını istedi.

Kutlamaların yapıldığı alanları ziyaret eden Erbil Polis Müdürü Abdulhalik Talat Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulundu. Talat, ''Bugün sonuçlar açıklandı. Çok şükür şu saatte kadar her hangi bir tatsız olay yaşanmadı. Vatandaşlar coşkuyla galibiyeti kutluyorlar. Ben de başkanı tebrik ediyorum ve bu gecenin olaysız bitmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Öte yandan seçimlerde KDP listesinden aday Umed Xoshnaw partililerle birlikte kutlamalara katıldı. Cihan'a konuşan Xoshnaw, ''Bütün Kürdistan halkını tebrik ediyorum. Kürdistan şu andan itibaren aşama kaydetmekte, demokraside ilerlemekteyiz. Halkımızın güvenini boşa çıkarmayacağız.'' ifadesini kullandı.

Ailesi ile kutlamalara katılan Hoşeng Gafur ise ''Başkan Barzani'yi ve Başbakan Neçirvan Barzani'yi tebrik ediyorum. Yaşasın...'' şeklinde konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.