Kazakistan-türkiye İş Adamları Derneği İftarda Buluşturdu

Kazakistan-türkiye İş Adamları Derneği İftarda Buluşturdu

Kazakistan’da bulunan Türk işadamları iftar yemeğinde biraraya geldi. Eski başkent Almatı'da Ankara Oteli'nde verilen iftar yemeğine Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Kazakistan-Türkiye İş Adamları Derneği (KATİAD) Başkan Yardımcısı Ataner.

Kazakistan’da bulunan Türk işadamları iftar yemeğinde biraraya geldi. Eski başkent Almatı'da Ankara Oteli'nde verilen iftar yemeğine Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Kazakistan-Türkiye İş Adamları Derneği (KATİAD) Başkan Yardımcısı Ataner Demirel, Kazak- Türk Eğitim Vakfı (KATEV) Başkanı Mesut Ata, büyükelçilik çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte kısa bir konuşma yapan KATİAD Başkan Yardımcısı Ataner Demirel, iftarların birlik ve beraberliğin yanı sıra sarsılmaz dostluklara vesile olduğunu dile getirdi. Her yıl Ramazan ayının gelmesi ile birlikte dostluk ve kardeşlik duygularının daha çok hissedilerek ön plana çıktığını ve bu duyguların bütün bir yıl boyunca devam etmesi gerektiğini söyleyen Demirel, Kazakistan’da Ramazanların her sene daha da güçlenerek kendisini hissettirdiğini ve bundan dolayı da büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ramazan ayının ayların en hayırlısı olduğuna vurgu yapan Ataner Demirel, bu mübarek günlerin insanların kendi kendilerini sorgulama ve muhasebe yapmaları için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Daha sonra konuşan Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ise, Ramazan'ın, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." felsefesi ile hareket eden insanların her anlamda kendilerini sorguladığı bir ay olduğunu belirtti. Toplumsal birlik ve beraberliğimizi daha iyi pekiştirmek için Ramazan ayının insanlara büyük fırsatlar sunduğunun altını çizen Ayyıldız, bu ayı insanları en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.