Kayserili şehit toprağa verildi

Kayserili şehit toprağa verildi

Hakkaride terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Mustafa Eyyup Darendelioğlu (29), memleketi Kayseride düzenlenen cenaze töreninin ardından göz yaşları arasında toprağa verildi

Darendelioğlu’nun annesi ve diğer yakınları, tabuta sarılarak uzun süre ağladılar.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Jandarma Karakolu ve Emniyet Müdürlüğü’ne eş zamanlı olarak düzenlenen terör saldırısında 1 asker, 1 polis şehit olmuş, 3 sivil vatandaş da hayatını kaybetmişti.

Kayserili olan şehit polis Mustafa Eyyup Darendelioğlu’nun naaşı, dün gece memleketine getirildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan bugün öğle namazı öncesi alınan şehit cenazesi, Hunat Camii avlusuna getirildi. Musalla taşındaki Türk bayrağına sarılı tabutun başına kadar gelen baba Ahmet Darendelioğlu, oğlunun fotoğrafına bakarak vedalaştı. Metanetini korumaya çalışan acılı baba, taziyeleri kabul etti. Daha sonra anne Meral Darendeli ve şehidin kız kardeşi Emine ile diğer bayan yakınları son veda için tabutun başına geldi. Anne Darendeli ve kız kardeş, tabuta sarılarak ve bayrağı okşayarak şehide veda ettiler. Terör şehidi Darendelinin anne ve kız kardeşi tabutun başından güçlükle uzaklaştırıldı. Kız kardeş, sinir krizi geçirirken sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin halası Nezahat de tabutu okşayarak ve ‘dedene selam söyle’ diyerek yeğeniyle vedalaştı.

Cenaze namazını Müftü Yardımcısı Lütfü Çetinkaya kıldırdı. Daha sonra şehidin tabutu, polislerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada, baba Ahmet Darendelioğlu da tabuta omuz verdi. Yürüyüş sırasında kalabalık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı. Şehidin naaşı, Asri Mezarlık içinde bulunan Polis Şehitliği’nde toprağa verildi. Tabutun üzerine serilen Türk Bayrağı ve şehidin çerçeveli fotoğrafı ise aileye teslim edildi.

Hunat Hatun Camii avlusunda düzenlenen cenaze töreninde, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılıç, Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri, şehidin yakınları, çok sayıda polis ve askeri erkan da hazır bulundu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.