Kaybediyoruz!

Kaybediyoruz!

Konya sporu büyük bir kaosun içine sürükleniyor. Anadolu Selçukluspor'da genel kurula sayılı genler kala hiç bir gelişme yaşanmazken kulübün satılacağı konuşuluyor.

Konya sporu büyük bir kaosun içine sürükleniyor. Anadolu Selçukluspor'da genel kurula sayılı genler kala hiç bir gelişme yaşanmazken kulübün satılacağı konuşuluyor. Torku Selçuk Üniversitesi'nde ise yönetimin zorunluluktan uzattığı görev süresi doluyor. Mevcut durum devam ederse kulüp kapatılacak

Torku Konyaspor'un Spor Toto Süper Lig'e yükselmesi ile büyük sevinç yaşayan Konya, profesyonel liglerde mücadele eden diğer iki takımını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Konya Şekerspor ismiyle Spor Toto 2. Lig'de mücadele verirken geçen sezon ismi değiştirilerek Konyaspor'un pilot kulübü olma misyonu yüklenen Anadolu Selçukluspor'da yönetim Konyaspor'dan yeterli desteği alamadığı için görevi bırakma ve olağünüstü genel kurul yapma kararı aldı. Tekrar başkan olmayı düşünmediğini söyleyen başkan Menmet Günbaş, Sezon boyunca Konyaspor'dan hiç bir destek alamadıklarını ve sezon başında sponsordan alınan 500 bin lira ile sezonu geçirdiklerini iddia etmişti. Konyaspor yöneticisi bu iddiayı doğrularken, “Konyaspor'un mevcut olan ekonomik şartlarda başka bir kulübe kaynak ayırması mümkün değil. Anadolu Selçukluspor'un kendi yağında kavrulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ANADOLU'NUN SATILMASI GÜNDEMDE

Anadolu Selçukluspor'da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'a sayılı günler kala çeşitli iddialara kulislerde dolaşıyor. Başkan Mehmet Günbaş'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından yönetime talip çıkmazken Konyaspor'un Anadolu ile ilgili farklı hesaplar içine girdiği iddia edildi. İddialara göre Anadolu Selçukluspor'u Konyaspor üzerinde yük olarak gören yönetim Selçukluspor'u elden çıkarmak istiyor. Bu amaç doğrultusunda eski futbolculardan ve Kanada'da futbol kulübü işi yapan Zafer Biryol ile görüşüldü. Plana göre Zafer Biryol ilk yıl sportif direktör olarak görev yapacak ve sezon sonunda Konya'dan iki iş adamı ile birlikte kulübü satın alacak. Bu iddia gündeme bomba gibi düşerken spor kamuoyu tarafından tepki ile karşılandı. Anadolu Selçukluspor'a mali destek sağlanamazsa kulüp ya satılacak Ya da borçlarından dolayı kayyuma devredilecek.

ÜNİVERSİTE ÜMİT VERMİYOR

Bir diğer kriz içerisinde bulunan takım ise Torku Selçuk Üniversitesi. Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden ve şampiyonluğa ulaşamadığı sezonun sonunda mevcut yönetim görevi bırakma kararı almıştı. 5 Haziran'da yapılan genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamazken ikinci kurulda da daya çıkmadığı için seçim yapılamamıştı. Yunus Derebağ başkanlığındaki yönetim görevini 29 Haziran'a kadar uzatma kararı alırken takımın kapatılmaması için çalışmalara başlamıştı. Ancak görev süresinin bitmesine 4 gün kala halen bir gelişme yaşanmadı. Eğer yeni bir yönetim çıkarılmaz ve kısa süre içerisinde bir gelişme yaşanmazsa Torku Selçuk Üniversitesi kapatılacak. Bu istenmeyen son gerçekleşirse Konya basketbolu ağır bir yara alacak.

GÖZ GÖRE GÖRE KAYBEDİLİYOR

Konya'nın Konyaspor haricinde profesyonel liglerde mücadele eden iki takımında sıkıntılı süreçlerden geçmesi eski hikayeleri akla getirdi. Konya daha öncede üst liglerde mücadele eden ikinci bir takımı çıkarmayı başardı. Ancak destek verilmeyen takımlar uzun soluklu olamadı ve bir kaç yıl içerisinde tarih oldu. Dönemin 2. Ligi ve şimdilerin PTT 1. Ligi'ne yükselen Endüstrispor ve Konya Gençlerbirliği Konya'dan destek alamadıkları için başarılarını sürdüremediler. Göz göre kaybedilen Konya sporunun iki değerinin de aynı akıbete uğramasından korkuluyor.

DİĞERLERİ YAŞATIYOR

Konya ikinci bir takımı kaldıramazken nüfus ve ekonomik büyüklük açısından kendisine yakın illerde durum farklı. İşte diğer illerde proesyonel liglerde mücadele eden takımlar: Bursa: Bursaspor (Süper Lig), İnegölspor (Spor Toto 2. Lig) Bursa Nilüferspor (3. Lig) Orhagazispor (3. Lig) Oyak Reneoultspor (3. Lig) Kayseri: Kayseri Erciyesspor (Süper Lig) Kayserispor (Süper Lig) Kayseri Şekerspor (3. Lig) Trabzon: Trabzonspor (Süper Lig), 1461 Trabzon (PTT 1. Lig), Ofspor (2. Lig) Arsinspor (3. Lig) Düzyurtspor (3. Lig), Trabzon Kanuni (3. Lig). Gaziantep: Gaziantepspor (Süper Lig), Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (PTT 1. Lig) Ankara: Gençlerbirliği (Süper Lig), Ankaraspor (PTT 1. Lig) Anakaragücü (2. Lig) Polatlı Bugsaşspor (2 Lig) Adliyespor, Ankarademirspor, Çamlıdere Şekerspor, Hacattepespor, Keçiödengücü (3. Lig). Manisa: Akhisar Belediyespor ( Süper Lig), Manisaspor (PTT 1. Lig) Turgutluspor (2. Lig)

YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.