Katılım için son 10 gün

Katılım için son 10 gün

Torku Selçuk Üniversitesi'nde yönetim krizi sürerken Türkiye Basketbol Federasyonu lige katılım süresinin 12 temmuz tarihinde sona ereceğini açıkladı. Üniversite bu tarihe kadar başvuru yapmadığı takdirde lige katılamayacak

Basketbol 2. Liginde mücadele eden Torku Selçuk Üniversitesinde yönetim krizi devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligine yükselme şansını Play-Off maçlarında kaybeden Torku Selçuk Üniversitesi'nde yeni sezon ne yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Takımın başına geçecek yeni bir yönetim arayışı devam ederken lige katılım süresinin 12 temmuzda sona ereceği açıklandı. Torku Selçuk Üniversitesi bu tarihe kadar lige katılım başvurusu yapamaz ise yeni sezonda 2. Lig'de Konya'nın bir basketbol takımı olmayacak.

BASKETBOL İÇİN YÜKSEK DANIŞMA KURULU DEVREDE

Konya sporunun geliştirilmesi açısından çalışmalarını sürdüren yüksek danışma kurulu Konya basketbolununda en üst ligde olması gerektiğini savundu. Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ali Selvi Selçuk Üniversitesi Basketbol Kulübünün de proje kapsamı içinde olduğunu ve konuyla ilgili olarak önce Selçuk Üniversitesi rektörü ve diğer üniversite rektörleri ile görüşeceklerini ifade etti.Selvi, “ Konya basketbolda da en üst seviyede olmalı. Yüksek Danışma Kurulu olarak Konya 'nın sporu için başlattığımız proje içerisine basketbol takımımız da giriyor. Konuyla ilgili olarak 10 kişilik heyetimiz Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel ve diğer üniversitelerimizin rektörleri ile görüşerek basketbol takımımıza da destek vermeyi amaçlıyoruz.Öncelikli olarak bu takımımızın lige katılma konusunu netleştirdikten sonra konuyla ilgili daha kapsamlı görüşmeler yapacağız. Baktığımız zaman basketbol branşının öyle büyük bir mali külfeti yok. Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor ve sadece tek bir planımız yok.planımızın biri gerçekleşmez ise diğer planlarımız devereye sokacağız ve Konya'yı basketbolda en üst lige taşıyacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.