Katil Breivik'in Annesinin Hayatı Kitaplaştırılıyor

Katil Breivik'in Annesinin Hayatı Kitaplaştırılıyor

Oslo'da 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik'in annesi Wenche Behring Breivik'in hayatının kitaplaştırılacağı bildirildi.

Oslo'da 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik'in annesi Wenche Behring Breivik'in hayatının kitaplaştırılacağı bildirildi. Norveçli gazeteci Marit Christensen'in kaleme aldığı 'Anne' isimli kitap, Kasım ayında okuyucularıyla buluşacak. ''Ben bir gazeteciyim, bu yüzden toplumdaki misyonum her şeyden önce gelir.'' diyen Norveçli gazeteci, Wenche Behring Breivik hakkında yeni ve önemli bilgilere ulaştığını duyurdu.

22 Mart'ta hayata gözlerini yuman anne Breivik, ölümünden önce hayatının kitaplaştırılmasına karşı çıkarak, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Wenche Behring Breivik'in avukatı Hans Marius Graasvold, olayı yargıya taşımak için erken olduğunu, öncelikle kitabın okunması gerektiğini açıkladı.

Oğlunun yargılanması esnasında Norveç basınına bilgi vermekten kaçınan anne Breivik, ''Beni ve ailemi rahat bırakın.'' ifadelerini kullanmıştı.

Kitabı basan yayınevi yetkilileri, eserin okuyucular için faydalı olacağına inandıkları için ısrarla basacaklarını duyurdu. Yayınevi, kitabın basılmasının kendileri için oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Daha önce de Breivik'in babası Jens Breivik, oğlu hakkında bir kitap yazmak istediğini söylemişti. Jens Breivik, birçok Norveçli yayıncının kitabı yayınlamak istemediğini fakat buna sıcak bakanların da olduğunu dile getirmişti. Baba Breivik, oğlu bir yaşındayken eşinden ayrılmış ve Anders Behring Breivik'le uzun yıllar görüşmediğini açıklamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.