Kasaplara Arabistanda iş imkanı

Kasaplara Arabistanda iş imkanı

Konyamızın emektar kasaplarından ve İstanbulda ki şirketin Konya yetkilisi olan Burhan Nokta, her yıl olduğu gibi 2011 yılı Hac mevsiminde Suudi Arabistana kasap ve kasap yardımcısı götürülecek

Konya’mızın emektar kasaplarından ve İstanbul’da ki şirketin Konya yetkilisi olan Burhan Nokta, her yıl olduğu gibi 2011 yılı Hac mevsiminde Suudi Arabistan’a geçici işçi kasap ve kasap yardımcısı götüreceğini belirtti.

Proje kapsamında iki imtihanın düzenleneceğini ve 120 kişinin kasap ve kasap yardımcısı olarak Arabistan’a götürüleceğini ifade eden Burhan Nokta, ilk imtihanın Konya’da Nisan ayı içerisinde yapılacağını, ikinci imtihan ise Ramazan Bayramı’ndan bir hafta sonra Suudi Arabistan’dan gelecek olan İslam Kalkınma Bankası yetkilileri tarafından İstanbul’da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kasaplardan istenecek belgeler hakkında da bilgi veren Nokta, şunları kaydetti: “Kasaplık belgesi istenecek. Kasapların 1956–1990 doğumlu olmaları ve 55 yaşını geçmemiş olmaları gerekmektedir. Mezbaha işçileri için 1961–1990 doğumlu olmaları ve 50 yaşı geçmemiş olmaları gerekmektedir. Mezbahada çalışmayacak olanlar ise 1952–1990 doğumlu, 60 yaşına kadar olacaktır. Bir yıl geçerli yeni pasaport ile Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazete’de ‘Hac komisyonlarınca’ belirtilen belgeler istenmektedir. Bu şartlara hasıl olan hemşerilerimiz, 0332 236 09 24, 0554 459 17 54, 0505 911 42 34 numaralarla bizimle irtibata geçebilirler.” 1983 yılından bu yana Suudi Arabistan’a Türkiye’den geçici kasap ve kasap yardımcısı götürüldüğünü hatırlatan Nokta, göreve talip olan hemşerilerimizin bu vesileyle kutsal topraklara gitme ve hac vazifesini yerine getirme imkânı da bulunduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.