Kasabın yüzünü mangal güldürdü

Kasabın yüzünü mangal güldürdü

Havaların iyiden iyiye ısındığı bugünlerde, sıcaktan bunalan ve koca bir haftanın verdiği yorgunluktan kurtulmak isteyen vatandaşlar, kendilerini piknik alanlarına atıyor.

Pikniklerin vazgeçilmezi olan mangal ise özellikle hafta sonları kasapların yüzünü güldürüyor.

Özellikle cumartesi ve pazar günleri işlerinin oldukça yoğun geçtiğini ifade eden Kasap Resul Kahveci, “Yaz döneminde havaların iyi olması nedeniyle şehirden sıkılan, yorgunluk ve stres atmak isteyenler birkaç saatliğine de olsa şehirden uzaklaşarak piknik alanlarında temiz hava alıp dinleniyor. Tabi pikniklerin vazgeçilmezi olan mangalı piknikçiler yanlarından eksik etmiyor. Aileleri veya arkadaşları ile birlikte pikniğe giden vatandaşlar, mangal keyfi için kasaplardan kırmızı et veya tavuk eti alıyor. Bu da özellikle hafta sonlarında işlerimizin yoğun olmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Bir hafta sonunda sattığı mangallık et miktarının 500-600 kilogram arasında değiştiğini dile getiren Resul Kahveci, piknikçilerin daha çok pirzola, kanat ve but tercih ettiğini söyledi.. Müşterilerinin isteklerini geri çevirmemek ve talebe karşılık verebilmek için hafta sonuna özel olarak hazırlandıklarını kaydeden Resul Kahveci mangallık et fiyatlarını da şu şekilde açıkladı: “Kanat 8 TL, pirzola 7 TL, but 5 TL, biftek 18,5 TL, kuzu pirzola 17 TL, bonfile 20 TL.” Kırmızı etin pahalı olması nedeniyle beyaz et tüketiminin daha fazla olduğunu dile getiren Kahveci, “Pahalı olması nedeniyle kırmızı et tüketiminden kaçınan müşterilerimize kasap köfteyi tavsiye ediyorum. Çünkü kilogram fiyatı 17 TL olan köfte, 3 kilogram kanat ile aynı hesaba geliyor” dedi. Vatandaşın krizde de olsa tüketmek zorunda olduğunu ifade eden Kasap Resul Kahveci, bu nedenle ekonomik krizden en az etkilenen sektörlerden biri olduklarını söyledi.
YUMURTA FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?
Yumurta fiyatlarının da son bir aylık dönem içerisinde yüzde 30’lara varan oranlarda düştüğünü ifade eden Resul Kahveci, fiyatların düşmesinde okulların kapanmasının etkili olduğunu ifade etti. Okullar açıkken, yumurta tüketiminin fazla olduğunu ve talebin fazla olması nedeniyle fiyatların artış gösterdiğini kaydeden Kahveci, okulların kapanması ile birlikte böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve fiyatların doğal olarak düşüşe geçtiğini dile getirdi. Bir koli yumurtanın şu an 4-4,5 TL civarlarında olduğunu ifade eden Kahveci, “Yumurta fiyatları borsa gibidir. Her ne kadar okulların kapanması fiyatları düşürmüşse de, yumurtanın günü gününü tutmuyor. Bir gün düşüp ertesi gün iki katı zamlanabiliyor. Bunun da temel nedeni ihracat ve yem fiyatlarının dalgalanmasıdır” dedi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.