Karzai, Davet Üzerine Pakistan'a Resmi Ziyaret Yapacak

Karzai, Davet Üzerine Pakistan'a Resmi Ziyaret Yapacak

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in daveti üzerine bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in daveti üzerine bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret çerçevesinde iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılması hedefleniyor.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Canan Musazai, başkent Kabil’de düzenlediği basın toplantısında, Devlet Başkanı Karzai’nin Pakistan Başbakanı Şerif’in davetini kabul ettiğini ifade etti. Karzai’nin yakında zamanda Pakistan’a ziyaret gerçekleştireceğini aktaran Musazai, ziyaret kesin tarihi ile ilgili ise bilgi vermedi.

Musazai, “Cumhurbaşkanı Karzai, davet çerçevesinde yakında resmi bir ziyaret kapsamında Pakistan'a gidecek. Cumhurbaşkanı, Pakistan'ın yeni hükümetiyle iki ülkenin ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak istiyor. Çünkü son 10 yılda iki ülke arasında iyi ilişki kurma doğrultusunda gösterilen çabalardan müspet sonucu elde edilememiştir.” dedi.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkiler, terörizme karşı mücadelenin desteklenmesi ve Pakistan'da yaşayan Afgan mültecilerin durumuyla ilgi konuların görüşüleceğini aktardı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.