Kartal'ın transfer bütçesi 40 milyon

Kartal'ın transfer bütçesi 40 milyon

Konyaspor transfer komitesinin Galatasaray'dan Ceyhun Gülselam ve Aydın, Fenerbahçe'den Semih Şentürk için girişimde bulunacağı öğrenildi.

Konyaspor transfer komitesinin Galatasaray'dan Ceyhun Gülselam ve Aydın, Fenerbahçe'den Semih Şentürk için girişimde bulunacağı öğrenildi. Pawelek'ten vazgeçildi, gözler İstanbul Büyükşehir'den Eduardo, Ordu'dan Saso Fornezzi ile Mersin'den David Bicik'e çevrildi..

Torku Konyaspor’da, iç ve dış transfer çalışmaları başladı.  Yeni sezon hazırlıkları için takım 28 Haziran Cuma günü Konya’da toplanacak. Play-off maçları ve bir haftalık dinlenmenin ardından Pazartesi günü bir araya gelen yeşil-beyazlı yönetici ve teknik adamlar yeni sezon planlamasını gerçekleştirdi.. Buna göre, yerli oyunculardan Semih Aydilek, Murat Kalkan, Atilla Yıldırım, Erkan Sekman ve kaleci Deniz Öksüz ile birlikte, sözleşmesi sona eren yabancı oyuncular Neca Fernandes, Sjoerd Adrianus Theodorus Ars ile yollar ayrıldı.. Sözleşmesi sona eren, ancak kadroda kalması planlanan Murat Akın ise geçtiğimiz hafta sonunda Konya’dan ayrılmış ve Erciyesspor ile anlaşmıştı.
Torku Konyaspor’da, kadro en az 11-12 futbolcuyla takviye edilecek.  Bu konuda çalışmalara başlanıldı.. Kadroda yer alan bazı yerli oyunculardan bu sezon patlama beklediklerini söyleyen ve dış transferle ilgili görüşlerini aldığımız futbol şube sorumlusu Hasan Dağlı, alternatifli bir kadro oluşturacaklarını dile getirdi ve transfere ene az 40 milyon TL’lik bir bütçe ayırmaları gerektiğini, aksi halde takımın küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini açıkladı. Kartallar, transfer listesinin başında yer alan Mersin İdmanyurdu’nun orta saha oyuncusu Serkan Yanık’ı Gençlerbirliği’ne kaptırdı.  Ancak, listede bu takımdan iki yabancı oyuncunun girebileceği belirtildi.
Piyasada yerli oyuncusu sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle kadroda bulunan yerli oyuncuları tutmak istediklerini de belirten Dağlı, yabancı oyuncu transferinde ise genelde Türkiye liglerinde oynayan futbolcular üzerinde duracaklarını, bunların dışında yurt dışından da futbolcular bulunduğunu kaydetti.  Futbol şube sorumlusu Hasan Dağlı, en az 6 yabancı oyuncu transferi gerçekleştireceklerini, hatta, 2 ek kontenjanı da kullanarak bu sayısının 8’e çıkabileceğini sözlerine ekledi.

Kaleci olarak ise 3 isim üzerinde durulduğu öğrenildi. Torku Konyaspor transfer komitesinin Pawelek’i gündemden çıkarttığı listeye diğer alternatif isimlerin alındığı kaydedildi. Bu adaylar arasında;  İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un kalecisi Eduardo Carvalho, Orduspor kalecisi Saso Fornezzi ve Mersin İdmanyurdu kalecisi David Bicik. Konyaspor transfer komitesinin, Galatasaray'dan Ceyhun Gülselam ve Aydın, Fenerbahçe'den de Semih Şentürk içingirişimlerde bulunacağı sızan haberler arasında.
Öte yandan, Torku Konyaspor’da yeni sezon hazırlıkları için takım 28 Haziran’da Konya’da toplanacak. Çalışmalar muhtemelen bir hafta süreyle Konya’da gerçekleştirilecek ve takım daha sonra Bolu, Kızılcahamam veya Kartepe’de kampa girecek.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.