Kartal’ın taktiği hazır

Kartal’ın taktiği hazır

Yarın Mersin İdmanyurdu önünde zorlu bir sınav verecek olan Konyaspor, hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Basın Sözcüsü Güven Öten, bu maçta taraftarlardan gereken desteği alacaklarına inandıklarını söyledi

Cumartesi günü, ligin iddialı takımlarından Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Konyaspor’da, hazırlıklar Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yapılan antrenmanlarla sürdürüyor. Teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde önceki akşam taktik çalışması yapan yeşil-beyazlılar, dün de taktik ağırlıklı bir çalışma daha yaptılar. Serhat Akyüz ve Uğur Akdemir’in takımdan ayrı olarak çalıştığı önceki akşam ki antrenman, ısınma hareketleri ile başladı. Daha sonra iki takıma ayrılan futbolcularımız, tam sahada yapılan çift kale maçta Mersin İdmanyurdu karşılaşmasının taktiğini denedi.

Kartallar, bugün ise ter atarak Mersin maçının hazırlıklarını tamamlayacak ve tesislerde kampa girecekler. Konyaspor’da sakat futbolcular Koray, Ramazan ve Uğur Akdemir Mersin’e karşı forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle hafta içerisinde takımdan ayrı çalışan, ancak önceki akşam ki çift kale maçta yer alan Volkan ile antrenman eksiği bulunan zafer demir’in durumu bugün belli olacak. Yeşil-beyazlılara da Mersin maçı öncesi moral süper. Futbol şubesi sorumlusu Abbas Kılıç, taraftarların vereceği destekle Mersin’i yeneceklerini ve hem yenilmezliklerini, hem de liderliklerini sürdüreceklerini açıkladı. Konyaspor-Mersin İdmanyurdu maçını sporseverler kale arkası tribünlerden 3 TL, eski yeşil, yeni yeşil ve maraton tribünlerinden 5 TL, kapalı tribünden 20 TL ve VİP Tribün 60 TL ödeyerek izleyebilecekler.

MERSİN MAÇINI SEYİRCİMİZLE ALACAĞIZ

Basın Sözcüsü Güven Öten, iç sahada oynanan maçlarda bugüne kadar beklenilen desteği alamadıkları taraftarların Mersin İdmanyurdu maçında tribünleri tamamen doldurarak takımımızı ateşleyeceklerine ve alınacak galibiyette önemli bir pay sahibi olacaklarına inandığını belirtti. Her takımın başına gelebilecek puan kayıplarını uzun lig maratonunda Konyaspor’un da  yaşadığını ifade eden Güven Öten “İyi oyun oynayarak kazanan takıma farklı, maçı kazanan takıma farklı puan vermiyorlar. Sonuçta alınan her galibiyet 3, beraberlikte 1 puan. Bank Asya 1.Lig’de nasıl bir mücadelenin yaşandığını geride kalan 8 hafta ve oynanan maçlar herkese gösterdi. O yüzden alınan her puanın değerli olduğunu biliyoruz. 8 haftaya bakıldığında ligin zirvesindeyiz ve bu rakiplerimizin bize daha farklı motive olmalarını sağlıyor. Konyaspor sezon başında çizdiği Turkcell Süper Lig hedefine mutlaka ulaşacaktır. Yönetim kurulumuz, teknik heyetimiz ve oyuncu kadromuz bunun için üzerlerine düşen görevi yapmaya çalışıyorlar. Zaman zaman sıkıntılar olacak. Ama bu sıkıntılar el-ele vererek ve birbirimize destek olarak aşmamız gerektiği unutulmamalıdır” dedi.

Öten, yarın oynanacak Mersin maçı hakkında da değerlendirmede bulunarak “Bugüne kadar iç sahada oynadığımız maçlarda daha önce Türkiye’de sıkça söz ettiren taraftarlarımızın yeterli desteğini alamadığımız bir gerçek. İyi giden ve lider durumda bulunan takımlarını Cumartesi günü oynanacak Mersin mücadelesinde yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz. Geçtiğimiz senelerde taraftarlarımızın ateşleyici güç olduğu ve verdikleri desteklerle alınan galibiyetlerde büyük pay sahibi oldukları maçlar vardı. İdmanyurdu maçının da bu maçlardan biri olmasını ve taraftarlarımızın artık özlediğimiz şekilde tribünleri tamamen doldurarak geri dönmelerini istiyoruz. Konyaspor’a gönül verenleri 17 Ekim Cumartesi günü saat 19:00’da Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda oynayacağımız Mersin karşılaşmasına bekliyoruz. Yeni sloganımız “Sen 1 Tanesin. Sen Yoksan 1 Eksiğiz”. Cumartesi günü hep birlikte mutlu bir şekilde stadyumdan ayrılacağımız konusunda takımımıza inancımız tam” şeklinde görüş belirtti.

ZORLU DÖNEME MORALLİ GİRECEĞİZ

Mersin İdmanyurdu maçının kendileri adına büyük önem taşıdığını ifade eden Erdal Kılıçaslan ise, karşılaşmayı taraftarlarımızın desteğiyle kazanarak liderliklerini sürdüreceklerine ve zorlu maçlar dönemine girerken moral kazanacaklarına inandıklarını söyledi. Oldukça büyük çekişmeye ve mücadeleye sahne olan Bank Asya 1.Lig’de haftalar ilerledikçe rekabetin kızıştığını ifade eden Erdal Kılıçaslan “Turkcell Süper Lig’den düştükten sonra biz oyuncuların, taraftarlarımızın ve Konya şehrinin Bank Asya 1.Lig’e alışması bir süreç gerektiriyordu. Geride kalan 8 haftada bu süreci atlattığımızı düşünüyorum. 8 haftada toplanan 18 puan kesinlikle küçümsenemez. Puan kayıplarının yaşanması doğal. Önemli olan hedefe ulaşmada puan kayıplarının en az düzeyde olması. Bizde 8 haftada bunu başardık ki şu an lider durumdayız” diye görüş belirtti. Mersin maçının kendileri açısından büyük öneme sahip olduğunun da altını çizen Kılıçaslan “Ligde kolay maç yok. Bunun bilincindeyiz. Sıkı şekilde hazırlanıyoruz. Kendi sahamızda puan kaybı yaşamak istemiyoruz. Bunun karşılığı da kazanmak. O nedenle galibiyetten başka sonucu kesinlikle düşünmüyoruz. Taraftarlarımızın diğer maçlara oranla Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında daha fazla ilgi göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.