Kartalın konuğu Güngören

Kartalın konuğu Güngören

Konyaspor ligin 10. haftasında Güngörensporu konuk ediyor.

Konyaspor, Güngörenspor ile ligdeki 10. maçına çıkacak. Atatürk stadındaki karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. Karşılaşmada, İzmir bölgesi üst klasman hakemi Kutluhan Bilgiç düdük çalacak. Konyaspor’un ilk maçına çıkacak olan Bilgiç’in yardımcılığını İzmir’den Emre Suna ve Uşak’tan Deniz Turgut yaparken, maçın dördüncü hakemi Giresun’dan Halil Sayın. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından bugün İstanbul Güngörenspor ile Konyaspor’un oynayacağı Bank Asya 1.Lig 10.hafta maçında görevlendirilen İzmir Bölgesi Üst Klasman hakemi Kutluhan Bilgiç ilk kez yeşil-beyazlıların bir maçında düdük çalacak. Maç TRT-6’dan naklen yayınlanacak.

Lige verilen ara nedeniyle 3 günlük izinin ardından çalışmalara başlayan Konyaspor’da hazırlıklar galibiyet için yapıldı. Önceki akşam saatlerinde gerçekleştirilen antrenmana milli takımlarda bulunan Mahamoudou Kere ve Abdülkerim Bardakçı katılmadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman pas çalışması ile devam etti. Futbolcular daha sonra Mariusz Pawelek, Ercüment Kafkasyalı, O.Nazmi Terzioğlu ve Ali Çiçek’in koruduğu kalelere şut çalışması gerçekleştirdi. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Kartallar, dün de maçın oynanacağı saatte ter atarak hazırlıkları tamamladılar ve tesislerde kampa girdiler. Konyaspor’da, sakatlığı süren Ertuğrul ile Milli takım kampında bulunan Abdülkerim dışında eksik yok. Moral iyi. Planlar galibiyet için yapıldı. İç sahada tek galibiyetini 8. haftada Karşıyaka’ya karşı alan yeşil-beyazlılar, Güngörenspor’u da yenerek seriyi sürdürmeyi amaçlıyor. Güngörenspor ile tarihinde ilk kez karşılaşacak olan Konyaspor, bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacaklar: Pawelek-Hakan, Selim, Erdinç, Muhammet-Perez, Serkan (Recep)-Gökhan, Serbay, Ali Dere- Robak.

Konyaspor 2. başkanı ve futbol şube sorumlusu Hasan dağlı, taraftarları stada davet ederek destek istedi. Dağlı, Güngören’i yenerek içi sahada ikinci galibiyeti alacaklarını dile getirdi. Teknik direktör Osman Özdemir ise, ligde her takımın diğerini yenebilecek güçte olduğunu, bu nedenle Güngören maçının da kolay geçmeyeceğini belirtti ve kazanarak haftayı galibiyetle kapatmak istediklerini açıkladı.   

SERKAN ŞAHİN, AVANTAJ BİZDE

Konyaspor’un genç futbolcusu Serkan Şahin, Güngören karşısında seyirci avantajını iyi değerlendirmek istediklerini söyledi. Ligde hiçbir takımı konumu itibariyle ne gözlerinde büyüttüklerini ne de küçük gördüklerini belirten Serkan, maçı kazanarak ligde üst sıralara biraz daha yaklaşmak istediklerini ifade etti. Bank Asya 1. Lig’in mücadeleye dayalı olduğunu kalan 9 maçta herkesin gördüğünü belirten Serkan, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Çok isteyen, iyi mücadele eden ve birazda şansı yanında olan takım oynadığı maçı kazanabiliyor. İlk 9 maçlık dönemde iyi bir performans sergilediğimize inanıyoruz. Yeni bir takımız ama fazla uyum sorunu yaşamadık. Kim forma şansı bulduysa onu en iyi şekilde değerlendirdi. Alınan sonuçlarda pay sahibi oldu. Bu da bizim takım olarak iyi yolda olduğumuzun bir göstergesi. Biz rakibe göre değil kendi gücümüzü ve durumumuzu bilerek mücadelemizi ediyoruz. Ne rakipleri gözümüzde büyütüyoruz, ne de ligdeki konumları itibariyle küçük görüyoruz.

Konyaspor’a yakılır mücadelemizi sahaya yansıtarak rakipten çok isteyerek sonuca gitmek hedefindeyiz. Bu nedenle İstanbul Güngörenspor ile oynayacağımız maça bir çıkış olarak bakıyoruz. Çünkü devrenin tam ortasındayız. Bu maçtan alınacak bir galibiyet bizi üst sıralara biraz daha yaklaştıracak. Bunun farkındayız. Saha ve seyirci avantajımızı en iyi şekilde kullanarak kazanacağız ve yolumuza şekilde devam edeceğiz.”

Lige verilen aranın kendilerine çok iyi geldiğini belirten Yeşil-Beyazlı takımın kaptanı Hakan Aslantaş ise “Tatil bitti, artık tamamen lige odaklandık. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen ilk 9 haftalık periyodun Konyaspor için iyi geçtiğini düşünüyorum. Kadromuzda bu kadar genç oyuncu olmasına rağmen, beklentilerin üzerine çıktık. Önümüzde 7 maçlık bir süreç var. Amacımız en az puan kaybıyla devre arasına girmek. Alınan her iyi sonuç ve oynanan her maç takımdaki dengelerin biraz daha oturmasını sağlıyor. Taraftar ve camia rahat olsun, Konyaspor’u güzel günler bekliyor. Oynayacağımız Güngören maçı ile iyi bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Kendi saha ve seyircimizin önünde başarılı olacağımıza inancımız sonsuz” dedi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.