Kartal’ın hedefi 41 puan

Kartal’ın hedefi 41 puan

30. haftada Kocaelisporu ağırlayacak olan Konyasporda hazırlıklar, bir günlük izinin ardından başladı. 5 maçta 9 puan almayı hedefleyen Yeşil-beyazlılar, tehlike hattından bir an önce uzaklaşmak istiyor

Türkcell Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor’da, ligde kalan son 5 final haftası için start verildi. Lig’de, tehlike hattının hemen üzerinde yer alan ve düşmeme mücadelesi veren yeşil-beyazlılar, bu hafta Kocaelispor maçıyla başlayacak 5 final haftası hedefi belirledi: 3 galibiyet, 9 puan. Yapılan hesaplara göre, iç sahada oynanacak Kocaelispor, Eskişehirspor ve Ankaraspor maçlarını kazanmayı amaçlayan Kartallar, bu karşılaşmalardan 9 puan alarak ligi 41 puanla bitirmek istiyor. Konyaspor basın sözcüsü Nadir Avcan, son haftalarda takımı yalnız bırakmayan taraftarların bu üç maçta da takımın yanında olmalarını istedi ve sağlanan birliğin devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kartal’da, Pazar günü ligde tehlike hattında yer alan Kocaelispor ile oynanacak maçın hazırlıkları bir günlük izinin ardından, Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yapılan yenileme antrenmanıyla başladı. Dünkü antrenmanda tüm futbolcuların oldukça neşeli ve istekli oldukları gözlendi.. Konyaspor’da, ligde yeni bir çıkış arayan ve düşmeme mücadelesi veren Kocaelispor ile oynanacak maçın hazırlıkları bugün çift antrenmanla sürecek. Yarın ve Cuma günü taktik ağırlıklı çalışacak olan yeşil-beyazlılar, hazırlıkları Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlayacaklar ve futbolcular Tatlıcak tesislerinde kampa alınacak.  
KOCAELİSPOR MAÇINI MUTLAKA KAZANACAĞIZ
Kayserispor karşısında iyi mücadele ettiğini belirten Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlumuz Zeki Çimen “Alınan 1 puan altın değerini taşıyor. Kocaelispor maçını tüm camiamızın geçtiğimiz haftalarda ortaya koyduğu birlikteliği devam ettirerek kazanmak istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var” diye konuştu. Çimen “Bu haftada ilginç sonuçlar alındı ve ligin alt sıralarında kopma olmadı. Kayserispor maçında öncelikli hedefimiz kazanmak bu olmazsa en kötü ihtimalle puanla ayrılmaktı. Oyuncularımız saha içerisinde gerçekten iyi mücadele ettiler. Yenik duruma düşmemize rağmen hemen beraberliği yakaladık. Galibiyet için pozisyonlar da bulduk ama kazanamadık. Önümüzde 5 maç ve alınacak puanlar var. Artık kolay maç ve favori takımın olduğu bir maç yok. Bunu her hafta alınan sonuçlar açıkça ortaya koyuyor. Kim daha fazla isterse o kazanıyor. Bu maçta saha ve seyirci avantajı bizim yanımızda. Sivasspor maçıyla başlayan dönem öncesinde şehrimizde oluşturulan birlikteliğin geçen 2 haftada takımımız üzerinde olumlu bir katkı sağladığı gerçeğini unutmuyoruz. Aynı desteğin Kocaelispor maçında da devam edeceğine ve taraftarımızın tribün gücü katkısıyla Pazar günü oynayacak karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum” dedi.
AKYÜZ: TEK İHTİYACIMIZ GALİBİYET
Son iki maçta ortaya koyduğu mücadele ile ligde hak etmediği bir konumda olduğunu herkese gösterdiğini söyleyen futbolcu Serhat Akyüz ise “Artık Konyaspor’a yakışır bir şekilde oynamaya başladık ve hem mücadele olarak hem de oyunsal anlamda istikrarı yakaladık. Tek ihtiyacımız alacağımız galibiyet” şeklinde görüş belirtti. Sivasspor maçında başlattıkları oyunsal ve mücadele anlamındaki futbollarını Kayserispor karşısında devam ettirdiklerini belirten Serhat Akyüz “İstikrarı yakaladığımızı düşünüyorum. Kayserispor karşısında iyi mücadele ettik. Özellikle son bölümlerde kazanmak için elimizden geleni yaptık. Ama başarılı olamadık. Sonuçta ligde alınan her puanın ne kadar değerli olduğunu geride kalan haftalar ortaya koyuyor. Bizim tek isteğimiz kadro yapımızla ters orantılı olan bulunduğumuz durumdan bir an önce kurtulmak. Artık önümüzde 5 hafta var. Bu periyodun ilk maçını Kocaelispor ile oynayacağız. Saha ve seyirci avantajımızı en iyi şekilde kullanarak Kocaelispor engelini kayıpsız geçeceğimize inanıyoruz. Taraftarlarımızın bu maçta da bizi yalnız bırakmamalarını ve son düdük çalana dek destek olmalarını istiyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.