Kartalın gözü zirvede

Kartalın gözü zirvede

Ligde 11 maçtır yenilmeyen ve Bank Asya 1. Liginin en az yenilen takımı olan Konyaspor, devre arasına kadar oynayacağı Adanaspor ve Göztepe maçlarına odaklandı. Recep sarı kart cezalısı

Ligde 11 maçtır yenilmeyen ve Bank Asya 1. Ligi’nin en az yenilen takımı olan Konyaspor, devre arasına kadar oynayacağı Adanaspor ve Göztepe maçlarına odaklandı. Recep sarı kart cezalısı

 

 

Konyaspor, Gaziantep Belediye galibiyetiyle zirve takibini sürdürdü. Takımda moral süper. Cumartesi günü Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden ve rakibini, vasat futbola rağmen tek golle yenerek puanını 23’e çıkartan Kartallar, puan sıralamasında da bir basamak iste çıkarak 6. sıraya oturdu.  Ligin başından buyana galibiyet sayısını da 5’e çıkartan Konyaspor, 8 beraberlikle ligde en çok berabere kalan ve 7 golle de en az gol yiyen takım ünvanını elinde bulundurmakta.. Sadece 1 yenilgiyle ligin  en az yenilen takım olan yeşil-beyazlılar, 14 hafta da 12 gol atarak en az gol atan 3. takım olarak istatistiklere geçti. 

 

 Bank Asya 1. ligde, Konyaspor’dan sonra en az gol atam takım sıralamasında Güngörenspor ve Giresunspor ilk iki sırayı oluşturdu. En az gol yiyen bir diğer takımda 9 golle Elazığspor.

 

Gaziantep galibiyetiyle moral kazanan Konyaspor’da, bir günlük dinlenmenin ardından, Cumartesi akşamı Adanaspor ile deplasmanda oynanacak maçın hazırlıkları dün akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde yapılan yenileme antrenmanıyla başladı.  Bugün çift, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de taktik ağırlıklı antrenmanlar yapacak olan Kartallar,aynı gün Adana’ya giderek kampa girecekler. 

 

Konyaspor’da, Adanaspor maçında, sakat olan Ertuğrul ile birlikte sarı kart cezalısı Recep forma giyemeyecek. Buna karşılık, sarı kart cezasını Gaziantep maçında tamamlayan Serkan Şahin Adana’da takımdaki yerini alacak. Yeşil-beyazlı takımda, Perez’in ise 3 sarı kartı var.. Bu futbolcu bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı duruma düşecek.   

 

KONYASPOR’UN ZİRVE HESABI

 

Ligde 11 maçtır yenilmeyen ve Bank Asya 1. Ligi’nin en az yenilen takımı olan Konyaspor, devre arasına kadar oynayacağı Adanaspor ve Göztepe maçlarına odaklandı. Bank Asya 1. Ligi’nde zor bir sezon geçiren transfer yasağına rağmen oluşturulan genç ağırlıklı kadroyla beklenilenin üzerine çıkan Konyaspor’da Gaziantep Büyükşehir maçında alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor. 3. haftada sahasında oynadığı ve Erdinç’in kendi kalesine attığı golle 1-0 kaybettiği Tavşanlı Linyitspor maçından sonra çıktığı 11 karşılaşmada da yenilgiyle tanışmayan Konyaspor müthiş bir seri yakalayarak rakiplerine göz dağı verdi. Bank Asya 1. Ligi’nde dün oynanan ve Denizlispor’un Boluspor’u 2-0 mağlup ettiği maçtan sonra, ligde tek yenilgisi olan sadece Konyaspor kaldı.

 

Futbol Federasyonu’nun belirlediği programa göre ilk yarının son haftası olan 17. hafta maçlarının devre arasından sonra oynanacak olması nedeniyle araya kadar 2 maça daha çıkacak olan Konyaspor, 15. haftayı Adana deplasmanında geçirirken, 16. haftada sahasında oynayacağı Göztepe maçıyla ilk yarıyı tamamlamış olacak. Konyaspor; Adanaspor ve Göztepe maçlarından en az kayıpla çıkarak ilk iki içinde araya girmek istiyor. Üst sıralara tırmanmak arzusundaki Adanaspor’u deplasmanda mağlup etmenin planlarını yapan Konyaspor rakibinden çekinmiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.