Kartal'ın çileği Gekas

Kartal'ın çileği Gekas

Torku Konyaspor sonra taraftarlarını heyecanlandıracak bir transfer yapmayı başardı. Kartal Yunan golcü Theofanis Gekas’ı renklerine bağladı. Gekas Geçen sezon attığı gollerle Akhisarspor’un kümede kalmasını sağlamıştı

Torku Konyaspor transfer döneminin bitmesine az bir zaman kala bombaları patlatmaya başladı. Ligde oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet alabilen ve henüz forvetlerinin gol ile tanışamadığı Torku Konyaspor hücum hattını deneyimli bir golcü ile güçlendirdi. Türkiye ligini bilen ve uyum sorunu yaşamayacak bir golcüyü kadrosuna katmak isteyen yönetim Gekas ile prensipte anlaştı. Yapılan görüşmelerde sona gelindiği, Gekas'ın bugün imza atabileceği gelen bilgiler arasında. Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de birçok takımın kadrosuna katmak için uğraş verdiği Theofanis Gekas ile prensipte anlaştı. Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, yaptığı açıklamada, Yunan golcü Gekas ile prensipte anlaştıklarını söyledi. Önceki gece geç saatlerde Konya'ya gelen golcü oyuncu ile her konunun görüşüldüğünü ifade eden Öten, "Gekas'ı birçok Süper Lig takımı istiyordu, ancak o Konyaspor'u tercih etti. Önemli bir transfere imza attık. Takımımızın gol yollarındaki sorununu çözecek bir transfer. Bugün resmi sözleşme imzalayacağız. Gekas, Konyaspor camiasına hayırlı olsun" dedi.

AKHİSARSPOR'U LİGDE TUTMUŞTU

Daha önce Süper Lig'de Samsunspor ve Akhisar Belediyespor takımlarında forma giyen Gekas geçen sezonun devre arasında geldiği Akhisar Belediyespor'da çıktığı 15 maçta 12 gol atarak takımının ligde kalmasında büyük rol oynamıştı. Akhisar Belediyespor taraftarlarının adına şarkılar yazdığı Gekas sezon sonunda Akhisar Belediyespor'dan ayrılmış ve boşa çıkmıştı. Beşiktaş, Trabzonspor, Elazığspor, Antalyaspor ve Karabükspor ile ismi anılan golcü oyuncu hiç bir takım ile anlaşamamıştı. Yunan golcü son olarak Konyaspor ile masaya oturdu. Gekas Kartal'ın 3. yabancı golcüsü olacak.

EZECHİEL N'DOUASSEL GİDEBİLİR

Torku Konyaspor'da eğer Gekas transferinin ardından yabancı oyunculardan bazılarıyla yollar ayrılabilir. Daha önce tribüne yabancı oyuncu almayacaklarını ve ilk 11'de oynayacak yabancılar transfer edeceklerini açıklayan yönetim Gekas transferinin ardından Rusya'nın Terek takımından kiralanan ancak kamp döneminde bekleneni veremeyen Ezechiel N'douassel'in sözleşmesini feshedebilir. N'douassel Fenerbahçe maçı öncesi yeni doğan bebeğini kaybetmiş ve izin alarak ailesinin yanına gitmişti.

GEKAS KİMDİR?

Gekas, profesyonel kariyerine 1998 yılında doğduğu şehrin takımı olan Larissa'da başlamıştır. 2006 yılında Panathinaikos'tan Bochum'a kiralanmıştır. Almanya'da ilk sezonunda 20 gol atan Gekas sezon sonunda  Bayer Leverkusen'in yolunu tutmuştur. Bir yılını da İngiltere'nin Portsmouth takımda geçiren Yunan oyuncu sırasıyla, Tekrar Leverkusen, Hertha Berlin, Eintracht Frankfurt'ta forma giymiştir. Sonrasında Samsunspor'a transfer olan Gekas sezon sonunda İspanya'nın Levante takımına transfer olmuştur. Devre arasında Akhisar Belediyespor'a transfer olan Gekas 15 maçta attığı 12 golle takımının ligde kalmasını sağlamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.