Kartal’da zirve sevinci

Kartal’da zirve sevinci

Konyaya lider gelen Bucasporu mağlup ederek zirveyi zorlu rakibinden almasını bilen Konyasporda moraller yerinde. Teknik adam Özkara, altın değerinde bir galibiyet aldıklarını söyledi

Bank Asya 1. liginde, Pazar günü lider Bucaspor’u konuk eden ve güçlü rakibini uzatma dakikalarında attığı golle devirerek iç sahada ilk galibiyetini alarak 4. hafta da lider koltuğuna oturan Konyaspor’da sevinç hakim.
Fikstür gereği Bucaspor ve Kartal ile iç sahada üst üste oynayacağı iki maçı da kazanarak 6 puan almayı hedefleyen Konyaspor, Buca galibiyetiyle ilk amacına ulaştı. Buca maçında ilk yarıyı Poljac ve Eser’in golleriyle 2-0 önde kapatan, ancak yarıda yediği şok gollerle skorun 2-2’ye gelmesinin ardından uzatma dakikalarında Erdal ile bir gol daha bulan Kartallar, 10 puanla 4. hafta sonunda yakaladığı liderliği biri daha bırakmamak amacında.
Bucaspor maçını değerlendiren basın sözcüsü Güven Öten, üç puanın süper olduğunu belirtti ve açıklamasını şöyle sürdürdü. “Bucaspor karşısında kazandığımız ve lider olduğumuz içini çok sevinçliyiz. Takım olarak her geçene hafta daha iyi duruma geliyoruz. Bunu Buca karşısında bir kez daha gösterdik. Ancak, her maç olduğu gibi bu maçtan da çıkartılacak dersler var.. Bunu Skorun 2-0’dan 2-2’ye gelmesi rahatsızlık yaratabilir, liderlikten olabilirdik. 3 puan süper oldu. Ancak önemli olan bu liderliği korumak ve lig sonuna kadar sürdürmek.”
19 Eylül Cumartesi günü, iç sahada Kartalspor ile karşı karşıya gelecek olan Konyaspor’da futbolcular dün sabah hafif bir antrenmana yaptılar ve dinlenmeye çekildiler. Kartallar, bugün akşam saatlerinde bir antrenman daha yapacaklar. Kırmızı kart cezalısı Görkem ile birlikte sakat futbolcular Koray, Uğur Akdemir ve Ramazan bu hafta da takımda yer alamayacaklar. 
KONYASPOR’DA LİDERLİK SEVİNCİ
Bank Asya 1. Lig’in 4. haftasında kendi sahasında Bucaspor’u 90 3’te gelen golle yenerek, liderliğe yükselen Konyaspor’da büyük sevinç yaşanıyor. Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, yaptığı açıklamada, Bucaspor karşısında kendileri için altın değerinde bir 3 puan alarak liderlik koltuğuna oturduklarını belirtti. Takım olarak olağanüstü mücadele ettiklerini anlatan Özkara, “İlk yarıda bulduğumuz iki golle rahatladık. Bu rahatlık oyuncularımızı hataya sürükledi ve rakibimiz ikinci yarının son bölümlerinde bulduğu golle beraberliği yakaladı. Bu dakikalarda maçı da kaybedebilirdik. Ancak Erdal’ın mükemmel golüyle son dakikalarda da olsa galip gelmesini bildik” dedi. Özkara, liderliğe yükselmenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Öncelikle lider olmak çok kolay bir iş değil. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Lider olmak zor, liderliği korumak daha zor. Ancak bunu koruyacak gücümüz ve kalitemiz var. Taraftarımız ve şehir ile bütünleştiğinde bu takım çok daha iyi yerlere gelecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkesi Konyaspor’a destek olmaya çağırıyorum.”
GALİBİYETİN HAKKIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Zor bir maç olacağını bildikleri Bucaspor mücadelesinde iki farklı öne geçmelerine rağmen skoru koruma duygusuyla hareket etmenin bedelini neredeyse ağır ödeyeceklerini söyleyen kaleci Recep Öztürk, kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Her iki takımında maça temkinli başladığını belirten kalecimiz Recep Öztürk “Her iki taraf içinde zor bir maç olacağı belliydi. Bizim Konyaspor olarak amacımız her maçı kazanmak. Bucaspor gerçekten çok iyi bir takım. İyi mücadele ettiler. Ama maçın bizim hakkımız olduğunu düşünüyorum. Onlarda kazanabilirdi. 2-0’ı koruma endişesiyle biraz geriye çekildik. Rakibimiz şanslıydı 2-2’lik beraberliği de yakaladı. Erdal’ın ayağına sağlık. Uzatma dakikalarında da olsa 3 puanı almasını bildik. Kazandığımız için mutluyuz. Arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.