Kartal’da yüzler gülüyor

Kartal’da yüzler gülüyor

Mersin galibiyeti ile zirvedeki yerini sağlamlaştıran Konyasporda yüzler gülüyor. Basın Sözcüsü Güven Öten, yönetimden teknik kadroya ve futbolculara kadar takım içinde bulunan ahengin başarıyı getirdiğini söyledi

Bank Asya 1. Lig’de, Mersin İdmanyurdu’nu yenerek namağlup liderliğini sürdüren yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor’da yüzler gülüyor. Lig’in 8. haftasında Karşıyaka deplasmanından bir puanla dönerek, 9. haftada kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Mersin maçından aldığı 2-0’lık galibiyetle Tüm Konya’yı sevince boğan temsilcimiz zirvedeki yerini de sağlamlaştırmış oldu. Puanını 21’e çıkartarak büyük moral bulan yeşil-beyazlılar, önümüzdeki hafta sonu ligin 10. haftasında deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçı öncesinde de iyi bir hava yakalamış oldu.
Dünü izini olarak geçiren temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanlarla başlayacak. Yeşil-beyazlılar, ligin zirvesi için mücadele eden Rize önünde alacağı puan ya da puanlarla hedefine emin bir adım daha atmanın hesaplarını yapıyor. Ekip olarak iyi bir hava yakalayan Konyaspor’da gerek yönetimin, gerek teknik adamların ve gerekse futbolcuların kenetlenme konusunda yaptığı açıklamalar ile rehavete kapılmayacaklarını belirtmesi ise tüm Konyaspor camiasında ayrı bir sevince neden oluyor.
ÖTEN: İYİ KONSANTRE OLUYORUZ
Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten,  yaptığı açıklamada, sezon başında Konyaspor’u layık olduğu Süper Lig’e taşıyacak bir kadro kurarak yola çıktıklarını belirtti. Geride kalan 9 hafta sonunda namağlup unvanıyla Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Öten, “Geçen hafta İzmir deplasmanında Karşıyaka karşısında bıraktığımız 2 puanı Mersin İdmanyurdu karşısında iyi bir oyun ve net bir skorla telafi ettik. Oyuncularımız üstün bir mücadeleyle sahadan galip ayrıldı ve çok çok önemli 3 puan aldık” dedi.
Öten, bu galibiyetin yenilmezlik unvanının devam etmesi açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Namağlup unvanı oyuncularımızı daha da hırslandırıyor. Elbette bir gün yenileceğiz. Ancak bu unvan oyuncularımız üzerinde olumlu etki yapıyor. Unvanı koruyabilmek için takım olarak bütün maçlara daha iyi konsantre oluyoruz. Hedefimiz yenilmezlik serisini sürdürebilmek. Bunun için takımımız üst düzey mücadele ortaya koyuyor.” Uyum dönemini atlattıklarını ve son haftalarda çok iyi mücadele ettiklerini anlatan Öten, “Takımda müthiş bir kenetlenme görüyorum. Yönetiminden, teknik kadrosuna, oyuncusuna kadar takımda inanılmaz bir ahenk var. Bu ahenk başarıyı getiriyor” diye konuştu. Öten, Mersin İdmanyurdu maçında 90 dakika hiç susmadan takımını destekleyen taraftarlara da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
ŞAMPİYONLUK HEDEFİNE MUTLAKA ULAŞACAĞIZ
Yaklaşık 2 aylık aradan sonra yeniden dahil olduğu Konyaspor’da bu sezon ilk kez Mersin İdmanyurdu maçında görev alan tecrübeli futbolcu Zafer Demir ise lider başladıkları maçı lider bitirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, her geçen hafta daha iyiye doğru gittiklerini ve Konyaspor’u mutlaka şampiyonluk hedefine ulaştıracaklarını söyledi. Mersin İdmanyurdu maçının ardından değerlendirmelerde bulunan Zafer Demir “Öncelikle oynadığım için tabiki mutluyum. Bir futbolcunun olması gereken yer yeşil sahalardır. Mersin İdmanyurdu maçında bana güvenip şans veren hocama ayriyeten teşekkür ederim. İyi bir birlik-beraberliğimiz ve arkadaşlığımız var. Konyaspor iyi bir takım. Lider başladığımız maçı yine liderlik bitirdik. Namağlup bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu her hafta rakiplerin bize bakış açılarını değiştirecek ve üzerimizde ister istemez biraz baskı oluşturacaktır. Tam olarak bilmiyorum ama bunun Konyaspor’un en iyi sezon başlangıcı olduğunu düşünüyorum. İnşallah haftalar ilerledikçe oyunumuzu daha da güzelleştireceğimize inanıyorum. Mersin İdmanyurdu karşısında da bol pozisyonlu ve zevkli bir maç olduğunu düşünüyorum. Gelen taraftarlarımıza güzel bir maç izlettirdiğimize inanıyorum. Sonucunda da tabiki gülen taraf biz olduk. İnşallah her geçen hafta daha iyi olup, daha sağlam ve güzel bir oyunla şampiyonluk hedefimize Konyaspor’umuzu ulaştıracağımıza inanıyorum” şeklinde görüş belirtti.
KILIÇASLAN: LİG’DE KOLAY MAÇ YOK
Konyaspor’un tecrübeli gol ayaklarından Erdal Kılıçaslan ise Bank Asya 1.Lig'de kolay maç olmadığını bildiklerini söyledi. Yenilgisiz ve lider olduklarının altını çizen Kılıçaslan; “Her takım bizi yenmek için mücadele ediyor. Mersin İdmanyurdu karşısında oyuna iyi başladık. 1-0 öne geçtik ve skor avantajını elde ettik. Ardından oyunun kontrolünü ele geçirdik. Rakibimiz etkili olmaya çalıştı ancak ciddi bir gol pozisyonu vermedik. İkinci devrenin hemen başında bulduğumuz gol ile 2-0'lık skor avantajını yakaladık. Ardından yakaladığımız fırsatları değerlendirebilseydik daha da farklı kazanabilirdik. Ama önemli olan kayıpsız yolumuza devam etmek ve liderliğimizi korumaktı. Bunu başardık. Her geçen hafta oyunumuzun üzerine yeni şeyler koyuyoruz. Rakiplere fazla pozisyon vermiyoruz, çok sayıda gol pozisyonuna giriyoruz ve kazanacak golleri de buluyoruz. İnşallah yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyor ve onları bundan sondaki maçlarda da aynı şekilde sevindireceğimize inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.