Kartal’a zor fikstür

Kartal’a zor fikstür

Konyaspor, 22 Ağustosta başlayacak ligde ilk hafta, deplasmanda Gaziantep BŞ ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar ilk yarıda 9 maçı iç sahada, 8 karşılaşmayı da deplasmanda oynayacaklar

KARTAL İLK MAÇTA DIŞARIDA

Bank Asya 1. lig fikstürü dün İstanbul’da çekildi. Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılan fikstür çekimine Federasyon yetkilileriyle, kulüplerin temsilcileri katıldı. Konyaspor, ilk hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligde perde 22 Ağustos’ta açılacak ve 9 Mayıs 2010’da oynanacaka maçlarla sona erecek. İlk hafta oynanacak diğer maçların programı şöyle: Altay-Kartalspor, Giresunspor-Orduspor, Samsunspor-Karabükspor, Adanaspor-Karşıyaka,  Boluspor-Mersin İdmanyurdu,  Hacettepe-Çaykur Rizespor, Bucaspor-Kocaelispor
16 ŞEHİRDEN 18 KULÜP
Bank Asya 1. lig bu sezon 6 bölge ve 16 şehirden 18 kulübün katılmasıyla oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu  Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda Bank Asya 1.Lig'den Turkcell Süper Lig'e yükselecek 3'üncü takımın belli olacağı play-off maçları tek devrelik lig usulüne göre oynanacak.   Normal sezonu 3. ,4. ,5. ve 6. bitirecekler arasında oynanacak müsabakalar sonucunda dört takım arasından ilk sırayı alan takım Turkcell Süper Lig'e yükselecek. Bu karşılaşmalar geride kalan dönemlerde elemeli olarak yapılıyordu.
İLK YARIDA 9 MAÇ İÇERDE
Konyaspor, ligin ilk yarısında 9 maçını içeride, 8 maçını da deplasmanda oynayacak. Gaziantep maçıyla deplasmanda perdeyi açacak olan kartallar, ilk yarıyı Altay maçıyla kapatacaklar. Konyaspor, 17 maçlık ilk yarıda 4 ve 5. haftalarda Bucaspor ve Kartal ile üst üste iç sahada karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar, ayrıca iç sahada Erciyesspor, Karabükspor, Mersin İdmanyurdu, Kocaelispor, Boluspor, Samsunspor ve Altay ile mücadele edecekler. Konyaspor, deplasmanda ise ilyk hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile birlikte ilerleyen haftalarda Çanakkale Dardanel, Orduspor, Karşıyaka, Çaykur Rizespor, Hacettepe, Adanaspor ve Giresunspor ile mücadele edecekler.  
BANK ASYA’YA REKLAM ÖZGÜRLÜĞÜ
Bank Asya 1. lig kura çekimi öncesi konuşan Federasyon genel sekreter vekili Gıyasettin Şenman, çeşitli konularda açıklamalar yaptı. Son 2 yıldır Bank Asya'nın isim sponsorluğunda ‘Bank Asya 1. Lig’ adıyla gerçekleştirilen ligin yeni sezonda da bu isimle düzenleneceğini belirten Şenman, Bank Asya 1.Lig'e yükselen Bucaspor, Mersin İdman Yurdu ve Dardanelspor'a hoş geldin dileklerini iletti ve mücadele edecek 18 takıma da Federasyon adına başarılar diledi. Şenman, bir diğer yeniliğinde sportif reklam ve ekipman talimatında yapılan değişiklikler olduğunu belirterek, Bank Asya 1.Lig'deki kulüplerin yeni sezonda forma ön yüzlerinin yanı sıra arka yüzü ve şortlarının sağ ön yüzüne de sponsorluk alabileceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca yeni sezondan itibaren Bank Asya 1.Lig'de yer alan takımların formalarına, iç saha ile deplasmanda oynadıkları maçlarda farklı firmaların reklamlarını alabilecekleri bildirildi.

KARTAL’IN İLK YARI FİKSTÜRÜ
1. hafta: Gaziantep BŞ-Konyaspor
2. hafta: Konyaspor-Erciyesspor
3. hafta: Çanakkale-Konyaspor
4. hafta: Konyaspor-Bucaspor
5. hafta: Konyaspor-Kartalspor
6. hafta: Orduspor-Konyaspor
7. hafta: Konyaspor-Karabükspor
8. hafta: Karşıyaka-Konyaspor
9. hafta: Konyaspor- Mersin İY
10. hafta: Ç. Rizespor-Konyaspor
11. hafta: Konyaspor-Kocaelispor
12. hafta: Hacettepe-Konyaspor
13. hafta: Konyaspor-Boluspor
14. hafta: Adanaspor-Konyaspor
15. hafta: Konyaspor-Samsunspor
16. hafta: Giresunspor-Konyaspor
17. hafta: Konyaspor-Altay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum