Kartal: Zirveyi bırakmak istemiyoruz

Kartal: Zirveyi bırakmak istemiyoruz

TFF 2. Lig 3. Klasman Grubunda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, önümüzdeki cumartesi günü oynayacağı Kırıkkale maçının hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.

Dünü öğleden sonra yaptığı tek idmanla kapatan yeşil-beyazlılar, bugün yapacağı çift antrenmanla çalışmalarına devam edecek. İstanbulspor maçında sakat bir şekilde oynayan Serkan Reçber ile takımdan 3 hafta uzak kalacak Kenan Başkan çalışmalara katılmadı. Serkan’ın bugün takımla birlikte çalışmalara başlayacağı bildirildi. Geçtiğimiz gün kasığından bir sakatlık geçiren Ferhat Yayla’nın durumunun ciddi olmadığı, bu oyuncunun Kırıkkale maçında forma giyebileceği belirtildi. Temsilcimizde Kırıkkale maçı öncesi 10 oyuncu ceza sınırında bulunuyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu haftayı maç yapmadan kapattıklarını ve Kırıkkale maçını seçimler dolayısı cumartesi günü oynayacaklarını söyledi. Son dönemlerde aldıkları puanlarla ligin zirvesinde bulunduklarını ifade eden Kartal; “Bunu kaybetmek istemiyoruz. Geçmiş döneme bakarsanız, şu an bulunduğumuz yer itibari ile teknik heyet, futbolcular ve yönetim kurulu olarak çok önemli ve başarılı bir grafik çizmiş bulunuyoruz. Hedefimiz bunu sezon sonuna kadar devam ettirip grup lideri olarak Play-Off’a gitmek. Ancak, gidemesek de bu dünyanın sonu değil. Çünkü birkaç ay öncesine baktığımızda takımımız geldiği nokta belli. Geçtiğimiz sezondan bu takım 3. ligden yeni çıkan bir takım olduğu için asıl hedefimiz çıksak da çıkamasak da önümüzdeki sene olacak. Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ama öncelikle önümüzde sekiz tane maçımız var. Her maç bizim için bir final niteliği taşıyor. Futbolcularım, biz teknik heyet ve yönetim kurulu hep birlikte bu işe inandık. Ben inanıyorum ki guruptan çıkan takım biz oluruz. Onun içinde hep birlikte bu işe gönül verdik, bu işe konsantre olduk. Bunu başarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bizim için on tane futbolcumuzun sarı kart sınırında olması bir dezavantaj. Gönül ister ki bir maçta üç dört tane kart görüp zor durumlar yaşamayalım. Bin iki tane kart görerek bunları sıfırlarsak bizim için daha iyi olur. Bu konuda futbolcularımıza gerekli uyarılarda bulunuyoruz. Artık bu şekilde, bu şartlar altında gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz ” dedi.
FUTBOLCULARIMIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM
Geride kalan sekiz hafta itibarı ile futbolcuların performanslarını da değerlendiren Kartal; “2. yarı 10 yeni futbolcu aramıza katıldı. İki hafta içinde transferi bitirdik üçüncü hafta lige girdik. Bu kolay bir şey değil. Dünyanın her yerinde, böyle on tane oyuncu gelip iki üç hafta içerisinde eski oyuncularla kaynaşıp, lige girmesi ve bu takımdan bir an önce başarı beklenmesi çok zor bir iş. Ama son sekiz maça bakıldığı zaman oyuncularım 13 puan toplayarak gayet iyi bir performans çizdiler ve şu an ligin zirvesindeyiz. Biz ilk sekiz maçlık periyoda bakıldığında Etimesgut Şekerspor’ a 2-0 yenildik. O maçta çok kötü oynadık onda da bir hastalık bahanemiz vardı. Çünkü maça kadar teknik heyet dahil 13-14 futbolcumuz hastaydı ve serumla ayakta kaldı. Onun haricinde burada bir Zeytinburnu’na burada mağlup olduk. Ancak hiçbir zaman hiç kimseye ezilmedik. İyi mücadele ettik. Kazanma adına her şeyi yapmamıza rağmen o maçı da kaybettik. Ama bir tane kötü oynadığımız maç vardı oda Etimesgut maçıydı. İkinci kötü oynadığımız maç ise kendi evimizde oynadığımız ve 1-1 berabere kaldığımız Kırşehir maçıdır. Onun da ikinci yarısında kötü değildik ama vasatı da geçemedik. Onun haricinde futbolcularım maçlarda elerinden gelenin en iyisini yaptılar. İyi oynayarak hak ettiğimiz galibiyetler elde ettik. Antrenmanlarımızı burada yapıyoruz, maçlarımızı da burada oynuyoruz. Gönül ister ki daha iyi şartlarda daha iyi bir zeminde lig maçlarını oynayalım. Ama şu an böyle bir imkanımız yok. Onun içinde bu şartlar altında verebileceğimiz mücadelenin en iyisini vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.