Kartal: Skordan çok futbol önemli

Kartal: Skordan çok futbol önemli

Yeni sezonda TFF 2. Lig 2. Grup mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Bolu Gerede kampını hazırlık maçları ile sürdürüyor.

Yeşil-beyazlılar, dün Koru Otel’in Sahası’nda oynanan maçta Adıyamanspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşmada ilk kez as futbolcular denenirken teknik heyet ortaya konulan futboldan memnun kaldılar.

Adıyaman maçının ardından bugün sabah çalışmalara yeniden start veren yeşil-beyazlılarda, Adıyamanspor önünde forma giyen futbolcular düz koşu ile antrenmanların sabah bölümünü tamamladı. Diğer futbolcular ise teknik ve taktik ağırlıklı bir çalışma daha gerçekleştirdi. İdmanların akşamki bölümünü ise yeni hafif bir çalışma ile noktalayan Şekerspor, yarın Adıyamanspor turnuvasında ikinci karşılaşmasına çıkacak. Ligin güçlü ekiplerinden Sakaryaspor ile karşı karşıya gelecek olan yeşil-beyazlılar, turnuvanın son maçını ise önümüzdeki Cuma günü Gebzespor ile yapacak.
Öte yandan Şekerspor 24 kişiye düşürdüğü kadrosu ile Bolu kampına devam ederken, oynayacağı Adıyamanspor turnuvasını il ciddi hazırlık maçları olarak görüyor. Bilindiği gibi hazırlık döneminin ilk bölümünde oynanan hazırlık maçlarında takıma denenmek içen gelen genç isimler bu dönemin sonunda gönderilmişti.
BAL takımdan a takıma kazandırılmaya çalışılan bazı futbolcular Konya’ya gönderilirken bazı isimler ise A takımla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar oynanan maçlarda takıma denenmeye gelen futbolculara şans veren teknik adam Kartal, Adıyamanspor turnuvasında ilk kez as takıma görev verdi. Teknik adam Kartal, oynanacak olan maçlarda as futbolcuların performanslarını görme imkanı bulacak. Ayrıca 18 Yaş Altı Milli takıma çağırılan Ömer Ali Şahin’er, Finlandiya’da oynanacak olan maçların ardından önümüzdeki Cuma günü ülkeye dönerek Bolu kampına katılacak.
Bir diğer taraftan da transfer çalışmalarını donduran yeşil-beyazlı yönetim kurulu, son olarak Urfaspor’un yetenekli oyuncusu Taylan Eliaçık’ı renklerine bağlamak istedi. Genç futbolcu ile her konuda anlaşan yeşil-beyazlılar, futbolcunun kulübü ile yaşanan bonservis sorununu çözemedi ve bu transferden vazgeçti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Galatasaray’dan alınan Cafercan’dan sonra her hangi bir futbolcuya imza attırmayan yeşil-beyazlılar, Bolu’da devam eden Adıyamanspor turnuvasının ardından transferle ilgili son kararını verecek. Tecrübeli teknik adam Kartal’ın turnuvadan sonra vereceği rapor doğrultusunda transfer yapılıp yapılmayacağı belli olacak.  
Kamp çalışmalarının oldukça yoğun bir tempoda geçtiğini belirten Kartal, lig başlayana kadar hazır olmak istediklerini söyledi. Bolu kampı boyunca yaptıkları hazırlık maçlarında şu ana kadar genç futbolculara şans verdiğini ifade eden Kartal; “Dün oynadığımız maçta ilk kez as futbolculara görev verdim. Onun için Adıyamanspor turnuvası bizim için ayrı bir önem taşıyor. Her iki ekip için oldukça zorlu geçen maçta futbolcularımın ortaya koyduğu performans beni memnun etti. Konya Şekerspor olarak, geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz dereceden daha iyisini yapmak istiyoruz. Bunun için futbolcularımın ortaya koyduğu gayret beni fazlasıyla sevindiriyor. Başarılı olmayı çok istiyorlar. İnşallah önce Yükselme Grubu, ardından da Bank Asya Ligi’ne yükseleceğiz” diye konuştu. Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise “İyi bir hazırlık devresinde sonra sezona sorunsuz başlamak istiyoruz. Bu sezon genç ve yetenekli futbolculardan oluşan bir kadro oluşturduk. Konya Şekerspor olarak her branşta başarılı oluyoruz. Futbolda da geçen sezon olduğu gibi bu yılda başarımızı sürdürmek istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.